E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düşüyor---

Gelişen piyasalar endeksi düşüyor

Gelişen piyasalar endeksi düşüyor
04 Aralık 2013 - 10:59 borsagundem.com

Endonezya rupisi zayıflarken, gelişen piyasalar endeksi tüketime bağlı hisselerin öncülüğünde 3. gününde de düştü

Gelişen piyasalar endeksi, tüketime bağlı şirketlerin öncülüğünde 3. gününde de düşüş kaydetti. Endonezya rupisi vadeli kontratları 4 yılın en düşüğüne geriledi.

HTC Corp., Londra'daki hakimin Tayvanlı telefon şirketinin, İngiltere'de One Mini modelini satmasını yasaklamasının ardından yüzde 3.3 değer kaybetti. PT Bank Mandiri, rupideki zayıflamanın, daha fazla faiz artırımının yapılacağı spekülasyonuna neden olmasıyla Endonezya bankaları arasındaki düşüşü devam ettirdi. Hindistan borsası, yüksek petrolü, ülkenin enflasyonuna ilişkin endişeleri yeniden gündeme getirmesiyle 2. gününde de değer kaybetti. Şanghay Bileşik Endeksi, Şanghay'daki serbest ticaret bölgesi ile ilişkili hisselerin ralli yapmasıyla 6 ayın en yükseğine tırmandı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,000.25 puana gerileyerek, 14 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetmeye hazırlanıyor. ABD'de bugün açıklanacak yeni konut satışları ve istihdam verisinin, Fed'in teşvikleri ne zaman azaltmaya başlayacağına dair fikir verebilir. Endonezya geçtiğimiz ay para birimine olan deniz aşırı talebi korumak için politika faizini artırmıştı.

Yatırımcıların Fed'in tahvil alımlarını ne zaman azaltacağı konusunda netlik görmeyi beklediklerini anlatan PT Samuel Aset Manajement'in başkan direktörü Agus Yanuar, "Diğar bir faktör de, yüksek petrol fiyatları, bazı ülkelerde tüketici harcamalarını etkileyebilir" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endkesi bu yıl yüzde 5.2 düştü ve 12 aylık kazançların 10.5 katından işlem görüyor. MSCI Dünya Endeksi ise yüzde 20 kazançla, tahmini kazançlarının 14.4 kaktından değerleniyor.

Akıllı telefon üreticisi HTC 1 ayın en sert düşüşünü kaydetti. Londra'da hakim, Nokia Oyj'un patentini ihlal ettiği gerekçesiyle şirketin 6 Aralık'tan itibaren ülkede One Mini modelini satamayacağını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)