E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 2014 kayıplarını sildi---

Gelişen piyasalar 2014 kayıplarını sildi

Gelişen piyasalar 2014 kayıplarını sildi
02 Nisan 2014 - 09:46 borsagundem.com

ABD'den gelen güçlü verilerin etkisiyle ihracatçıların yükselmesi üzerine gelişen piyasalar endeksi 2014'teki kayıplarını sildi

Gelişmekte olan ülkelerdeki ihracatçıların ABD'den gelen güçlü imalat verisiyle ralli yapması ve yatırımcıların Çin'in büyümeyi desteklemek için adım atacağını speküle etmesiyle gelişen piyasalar endeksi 9. gününde de yükseldi ve bu yılki kayıplarını geri aldı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saatiyle 13:11 itibarıyla 1,002.59 puana çıktı ve Ocak 2013'ten bu yanaki en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. Aralarında Samsung Electronics Co. ve TPK Holding Co.'nun da yer aldığı teknoloji şirketleri kazançlara öncülük etti. Shanghai Securities News'in Çin'in bazı şehirlerinin konut alımlarındaki kısıtlamaların kaldırılmasını görüştüğünü söylemesinin ardından emlak şirketleri Hong Kong'ta ralli yaptı. 

ABD'de dün açıklanan imalat endeksleri ve otomobil satış rakamları büyümenin hızlanıyor olabileceğinin sinyalini verirken, Çin'den gelen fabrika verisi Komünist Parti liderlerinin ek teşvik uygulayacağı spekülasyonlarına neden oldu.  ABD'nin en aktif gelişen piyasalar ETF'sine son 5 günde MSCI endeksinin kazançlarını 4 ayın zirvesine taşımasıyla 2 milyar dolarlık giriş oldu. 

ABD ekonomisinin gücünü sürdürdüğünü, bunun da ihracat kanalıyla gelişmekte olan ülkelerin büyümelerini destekleyeceğini öngören West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, "Eğer Çin konut alımlarındaki kısıtlamaları gevşetirse, bu yalnızca emlak piyasası için değil, ekonominin tamamı için iyi bir haber olacak" dedi.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics bu yılın en yüksek seviyesine tırmanırken, dokunmatik ekran üreticisi TPK yüzde 4.7 sıçradı. Poly Property Group Co. ve Greentown China Holdings Ltd. yüzde 8 ile MSCI gelişen piyasalar endeksinin en çok kazananı olurken, Pekin'deki çimento üreticisi BBMG Corp. yüzde 6.9 değerlendi. 

Sinopec Shanghai Petrochemical Co., Çinli yetkililerin eylemlerden sonra petrokimyasal fabrikası planlarını durdurabileceklerinin sinyalini vermesinin ardından yüzde 4.4 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)