E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor---

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
28 Mart 2014 - 10:20 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri 9 ayın en büyük haftalık kazancına ilerliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çinli otomobil üreticileri ve bankalardaki karın artmasının büyüme endişelerini azaltmasıyla yükseldi. Malezya ringiti gelişen piyasa paralarına öncülük etti.

Brilliance China Automotive Holdings Ltd., yıl geneli karında yüzde 47'lik artıştan sonra Hong Kong'da Aralık 2011'den bu yana en büyük sıçramayı kaydetti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd., 2013 net gelirinin yüzde 10 tırmanmasıyla yüzde 2.6 arttı. Compal Electronics Inc., bilançonun tahminlerden iyi gelmesiyle Taipei'de iki seneyi aşkın zirve seviyeye çıktı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 güçlenerek Hong Kong saatiyle 13:21'de 980.66 puana ulaştı. Beklentilerin altında gelen önceki Çin verilerinin hükümetin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin büyümesini canlandırmak için adımlar atacağı tahminlerini arttırmasıyla gösterge endeks bu hafta yüzde 3.8 yükseldi. 

Manila merkezli Filipinler'in en büyük bankası BDO Unibank Inc.'nin şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Açıklanan bilançolar yatırımcıları risk alma konusunda destekliyor," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)