E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseldi---

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi

Gelişen piyasa hisseleri yükseldi
26 Aralık 2013 - 10:07 borsagundem.com

Metal üreticilerinin değerlenmesiyle gelişen piyasa hisselerinin çoğu kazanç sağladı

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, ham madde üreticilerinin öncülüğünde yükseldi. Tayland hisseleri ve baht düşerken, Çin'in gösterge endeksi 3 günlük kazancını sonlandırdı.

Güney Kore'nin en büyük çelik üreticisi Posco yüzde 1.4 değer kazandı. Kimyasal üreticisi OCT Co., polisiklon fiyatının 14 ayın zirvesine tırmanması üzerine yüzde 1.9 primlendi. Filipin Hisse Senedi Endeksi 1 haftanın en büyük sıçramasını yaparken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4 geriledi. Tayland borsası yüzde 1.2 kayıpla, uzayan huzursuzluğun, ülkenin finansal piyasalarından fon çıkışlarını artıracağı endişesiyle 5 Eylül'den bu yana en düşük kapanışını yapmaya hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 13:10'da büyük bir değişiklik kaydetmeyerek 994.79 puanda seyretti. Endekste 200 hisse değer kazanırken, 132 hisse değer kaybetti.
Gayrisafi yurtiçi hasıladaki 2013'e ait kazanç hesaplamalarına Devlet Konseyi'nin raporunda yer verilirken, rakam Xinhua'nın dün bahsettiği yüzde 7.5 büyüme hedefinin üzerinde seyretti. Hong Kong ve Endonezya'da borsalar bugün tatil sebebiyle kapalı.

Samsung Securities Co.'nun analistlerinden Baek Jae Seung, özellikle Güney Kore'dekiler olmak üzere metal üreticilerinin bugün, yatırımcıların Çin'in büyümesinin, hükümetin hedefinin üzerinde gerçekleşmesi ihtimali ile birlikte yatırımcıların beklentilerindeki iyileşmenin etkisiyle değerlendiğini söyledi.

Ham madde hisseleri endeksi yüzde 0.2 kazançla, gelişen piyasalar endeksindeki 10 sektör grubu arasında en çok yükselen sektör oldu. Hyosung Corp. 6 haftanın en büyük sıçramasını yaparken, LCY Chemical Corp. yüzde 2.1 primlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)