E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri satıcılı ---

Gelişen piyasa hisseleri satıcılı

Gelişen piyasa hisseleri satıcılı
07 Ocak 2014 - 09:53 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin haberiyle düşüşe devam ediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'in ekonomik büyümesinin hükümetin borçlanma üzerindeki kontrollerini sıkılaştırmasıyla yavaşlayacağı endişeleriyle, satıcılı seyretti. Endonezya rupisi beş senenin en düşüğüne zayıfladı.

China Life Insurance Co, Hang Seng China Enterprises Endeksi'ni 25 Ekim'den bu yana en düşük seviyeye geriletti. MediaTek Inc, UBS AG'nin hisse notunu düşürmesiyle yüzde 3 değer kaybetti. Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.7, Güney Kore wonu ise yüzde 0.3 zayıfladı. Vietnamlı bankalar, hükümetin yabancı yatırımcıların ülke bankalarına daha fazla yatırım yapmasına izin vereceğini açıklamasıyla yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi gerilemesinin beşinci gününde yüzde 0.2 düşüşle Hong Kong saatiyle 14:36'da 970.70 puana indi. Gösterge Endeks 6 Eylül'den beri en zayıf kapanışına doğru ilerliyor. Olay hakkında bilgi sahibi üç kaynağa göre, Çin'in hükümet kabinesi, ekonomik büyüme yavaşlarken, finansal istikrarı tehdit edebileceği nedeniyle multi-trilyon dolarlık gölge bankacılık sektörü üstüne yeni kontroller getirdi.

"Gelişen piyasalar hisse senetlerinde volatilitenin devam etmesi gayet muhtemel," diyen Mumbai merkezli Future Generali'nin şef yatırım yetkilisi Nirakar Pradhan, "Çin ihracatları ve imalatı yeni kontrollerle yavaşlayabilir. Piyasalar yön bulmak için şirket kazançlarına bakacak" diye ekledi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre gelişen ülkeler endeksindeki şirketlerin toplam piyasa değeri bu şirketlerin toplam tahmini kârlarının 10 katı seyretti. MSCI Dünya Endeksi için ise bu oran 14.6 katı olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)