E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşe geçti---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşe geçti

Gelişen piyasa hisseleri düşüşe geçti
20 Eylül 2013 - 16:44 borsagundem.com

Hindistan'dan Türkiye'ye gelişen piyasa hisse senetleri, banka hisselerine gelen satışların öncülüğünde düştü

Gelişen piyasa hisse senetleri, son dört ayın zirvesinden geriledi. Türk Lirası, gelişen ülke para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti. Hindistan Rupisi de sürpriz faiz artırımı kararı sonrası değer kaybetti.
Hindistan bankalarının göstergesi S&P BSE India Bank Endeksi, Mumbai'de yüzde 4.2 ile 3 Eylül'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Rupi dolar karşısında, merkez bankası politika yapıcılarının repo faizini 2011'den bu yana ilk kez yükseltmesi ve para birimini desteklemeyi amaçlayan likidite kısıtlamalarını gevşetmesinin ardından yüzde 0.8 düştü.
Dün "boğa piyasası"na giren Türkiye hisse senetlerinin gösterge endeksi, ülkenin piyasa değeri açısında en büyük bankası olan Garanti Bankası'nın yüzde 4.1 düşmesi ve haftalık kazancını yüzde 18'e daraltmasıyla birlikte yüzde 2 geriledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 düşüşle, Londra saati ile 13:29'da 1.018.45 puana geriledi ve haftalık kazancını yüzde 3.2'ye daralttı. Fed'in 18 Eylül'de parasal teşvikleri azaltmama kararı almasıyla tetiklenen ralli, endeksin 14 günlük RSI göstergesini dün 76 ile 4 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Bu teknik göstergenin 70 seviyesinin üzerine çıkması, bazı analistlerce düşüşün yakın olduğunun bir işareti olarak değerlendiriliyor.
Londra'da Societe Generale SA gelişen piyasalar strateji müdürü Benoit Anne, "Piyasa halen bu yoğun Fed sürprizini simdiriyor ve ilk hareket olarak kar satışları geliyor" dedi ve "Gelecek hafta tam anlamıyla risk alma olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)