E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGazda ruble kararı iptal mi oluyor---

Gazda ruble kararı iptal mi oluyor

Gazda ruble kararı iptal mi oluyor
01 Nisan 2022 - 17:49 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın "dost olmayan ülkelere" doğalgaz ihracatında rubleyle ödeme sistemine geçmesini değerlendirdi.

Rusya, doğalgazda rubleyle ödeme sisteminin "şartlar oluşursa" iptal edilebileceğini açıkladı. Bugün itibarıyla rubleyle ödeme yapılmaması halinde Rusya'nın doğalgaz sevkiyatını hemen kesmeyeceğini dile getiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Şu anda devam eden teslimatların ödemesinin bugün değil, bu ayın ikinci yarısında hatta mayıs başında yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Peskov, gazetecilerin Rus gazının satışında rubleyle ödeme sisteminin gelecekte iptal edilip edilmeyeceğine yönelik sorusuna, "Elbette, çok katı bir durum yok, şartlar oluşursa olabilir ancak şu anki durumda bizim için en çok tercih edilen ve en güvenilir seçenek ruble" cevabını verdi.

Gazprom, Gazprom Germania GmbH şirketindeki varlığını sonlandırdı

Rus enerji şirketi Gazprom, Almanya'daki iştiraki Gazprom Germania GmbH şirketindeki tüm varlığını sonlandırdığını açıkladı. Gazprom'dan yapılan açıklamada, şirketin Gazprom Germania GmbH'taki katılımını sonlandırdığı belirtildi.

Sözcü Peskov, Almanya'nın ülkedeki Gazprom'un iştiraklerini ulusallaştıracağı iddiasına ise tepki göstererek, "Elbette böyle bir plan, uluslararası hukuku ve akla gelebilecek tüm kural ve yasaları ciddi şekilde ihlal edecektir" dedi.

Putin imzayı attı: Rublesi olmayana doğalgaz yok!

Kremlin: Doğalgaz ödemelerinde rubleye geçiş kademeli olacak

Ruble ile gaz alımı mümkün mü? Putin blöf mü yapıyor?

Rusya rublede Hindistan'a yanaşıyor

Macron'dan Putin'e: Rus gazının ruble ile ödenmesi imkansız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)