E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin imzayı attı: Rublesi olmayana doğalgaz yok!---

Putin imzayı attı: Rublesi olmayana doğalgaz yok!

Putin imzayı attı: Rublesi olmayana doğalgaz yok!
31 Mart 2022 - 16:32 borsagundem.com

Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnameyi imzalayan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak" dedi.


Putin, 1 Nisan'dan itibaren 'dost olmayan ülkelerin' Rus gazı için ruble cinsinden ödeme yapmasını öngören prosedüre ilişkin kararnameyi imzaladı.

Ukrayna'ya savaş ilan eden ve 24 Şubat'tan beri devam eden çatışmaların ilk emrini veren Rusya lideri Putin beklenen hamleyi yaptı. Ağır ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya ekonomisini korumak için Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasını gerektiren kararı devreye aldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnameyi imzalayarak "Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus Gazı sözleşmeleri durdurulacak" dedi.

Putin, Gazprombank’ta Rus gazı ödemeleri için özel hesap açılmasını istedi. Rus lider yaptırımların devam edeceğini ve merkez bankasının diğer kuruluşların buna hazırlıklı olması gerektiğini söylerken Batı’nı bu yaptırımları önceden tasarladığını ve her zaman Rusya’ya yaptırım uygulamanın bir yolunu bulacağını da sözlerine ekledi.

Tüm bunların Rusya'nın gelişmesini engellemek amacıyla planlandığını söyleyen Rus lider ABD'nin küresel belirsizlikten nemalanarak kendi iç sorunlarını çözmeye çalıştığını ver bunun bedelini başkalarına ödettiğini iddia etti.

Vladimir Putin ayrıca Avrupa'nın doğal gazı ABD'den almaya zorlanmasının Avrupa için milyonlarca kişinin işsiz kalması anlamına geleceğini söyledi.

Putin ayrıca "Küresel olarak yaşanan gıda krizini, önce Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere birçok yöne doğru gerçekleşecek başka bir göç dalgası izleyecektir” iddiasında da bulundu.

Macron'dan Putin'e: Rus gazının ruble ile ödenmesi imkansız

 

Putin'den Rus gazı talimatı!

 

Kremlin: Doğalgaz ödemelerinde rubleye geçiş kademeli olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.01 Nisan 2022 07:59

    ABD DE TÜM DÜNYA ÜLKELERİNE DOLAR SATIP DOLARLA ÜRÜN ALTIĞINDAN DÖVİZ BİRİKTİRME DERDİ YOK DIŞ TİCARET AÇIĞI AYLIK 80 MİLYARI GEÇMİŞ UMURUNDA DEĞİL NASIL OLSA DOLAR BASAR SATAR YENİDEN ÜRÜN ALIR PUTİN DE AYNI YOLU UYGULAMAK İSTİYOR ÜLKELER PETROL/DOGAL GAZINI ALACAKSA ÖNCE RUBLE SATIN ALMAK ZORUNDA KALACAKLAR

  • Naim01 Nisan 2022 07:31

    Putin, en kritik stratejik hamlesini yaptı, meyvelerini en kısa sürede alacaktır. Bunu kış mevsiminin içinde uygulamaya alsaydı. Savaş bu kadar uzun sürmez Avrupa nın Ukrayna ya yapacağı baksı ile herşey putin in istediği sürece girecekti. Şimdi Avrupa düşünsün en başta Alman lar ile Fransızlar...

  • Hehe31 Mart 2022 19:44

    Ya bana cok tanidik geldi bu hangi bunak liderdi yaa cikaramadim

  • Ticari Para Krizi31 Mart 2022 17:06

    Bu karar bir şeyleri tetikleyebilir. Para ödeme krizi güven ticari para vb tartışması büyüyor. Herkes hangi ülkede yaşıyor yada vatandaşıysa o para birimini tutmalı yoksa almıyorum. Tanımıyorum  diyebilir devlet.    

  • Gerçek31 Mart 2022 17:02

    Bu para birimi,  rezerv para savaşı demek, Bu paranın fonksiyonlarından değer kavramına güvenmeme demek, Dikkat herkes 

  • Mucise Reis ;)31 Mart 2022 16:44

    Biz TL kullanıyoruz. siz dolar mı kazanıyorsunuz ? Ruble miş kazanıyorsunuz ? dolsa ne olur? dolmasa ne olur ? rublese ne olur rublemese ne olur ? .. bu konuda tamam diğer konuyu çözmeye şimdi :D