E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 3 - Atakaş Hatayspor: 0---

Galatasaray: 3 - Atakaş Hatayspor: 0

Galatasaray: 3 - Atakaş Hatayspor: 0
05 Aralık 2020 - 18:56 borsagundem.com

Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar 3-0'lık skorla kazandı. Bu sonuçla birlikte Galatasaray maç fazlasıyla lider Alanyaspor ile puanını eşitledi.

Galatasaray ile Hatayspor, Süper Lig'in 11. haftasında kozlarını paylaştı.

Galatasaray, 10 kişi kalan Hatayspor'u 3-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Aslan yenilgi yaşamadığı son 6 maçta 5. galibiyetini aldı.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Erkan Özdamar yönetti.

Mücadelenin 32. dakikasında Diagne ile öne geçen Galatasaray, devreye 1-0'lık üstünlükle girdi.

Hatayspor'da 64. dakikada Pablo kendi kalesine attığı golle durumu 2-0'a getirdi.

Son sözü 90+3. dakikada Kerem Aktürkoğlu söyledi ve Galatasaray, Hatayspor'u 3-0 mağlup etti.

Bu sonuçla birlikte üst üste ikinci maçını kazanan Galatasaray, puanını 23'e yükseltti ve maç fazlasıyla 2. sırada yer aldı. Hatayspor ise 12 puanla 14. sırada yer aldı.

Konuk ekipte Gökhan Karadeniz, 80. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını sahada 10 kişi bıraktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

1. dakika Hakem Erkan Özdamar maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Atakaş Hatayspor başlıyor.

5. dakika Sağ kanattan Oğulcan Çağlayan'ın ceza sahasına gönderdiği yerden ortasında son anda Pablo Santos topu kornere çeliyor.

8. dakika Taylan Antalyalı'nın ortasında Emre Kılınç'ın kafa vuruşu ile indirdiği topa hareketlenen Ryan Donk için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

11. dakika Burak Çamoğlu'nun ceza sahası dışı yaydan çektiği şut yandan farklı bir biçimde auta gidiyor.

16. dakika Galatasaray Emre Akbaba ile gole çok yaklaşıyor. Taylan Antalyalı'nın rakip sahadan derinlemesine attığı ara pasına hareketlenen Emre Akbaba bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Emre Akbaba'nın şutunda Yusuf Abdioğlu'nun son anda kayarak müdahalesi ile şutu engellemeyi başarıyor.

21. dakika Adama Traore'nin sol taraftan kullandığı serbest vuruşunda Galatasaray savunması uzaklaştırıyor.

26. dakika Sofiane Feghouli'nin sağ taraftan attığı yerden uzun ara pasında topla buluşan Mbaye Diagne ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ve top üstten auta gidiyor.

32. dakika GOOLL!! Galatasaray Mbaye Diagne'nin attığı golle Atakaş Hatayspor karşısında 1-0 öne geçiyor. Sofiane Feghouli Sağ çaprazdan topla ilerler iken topu arka direkteki Mbaye Diagne ortalıyor, Mbaye Diagnetopu önce göğsü ile yumuşatıp sol ayağıyla altıpasta yaptığı vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderiyor.

36. dakika Emre Kılınç'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Babajide Akintola ön direkte topu uzaklaştırmayı başarıyor.

41. dakika Emre Akbaba'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Babajide Akintola kafa vuruşu ile topu uzaklaştırmayı başarıyor.

44. dakika Emre Akbaba'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Babajide Akintola kafa vuruşu ile topu uzaklaştırmayı başarıyor.

45+2. dakika Hakem Erkan Özdamar ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

46. dakika Hakem Erkan Özdamar ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Galatasaray başlıyor.

49. dakika Mbaye Diagne orta sahada kaptığı topta ceza alanı içerisindeyken şut açısı bulamayınca topu yaydaki Emre Kılınç'a aktarıyor. Emre Kılınç sol tarftan bindirme yapan Emre Taşdemir'e pasını aktarıyor Emre Taşdemir ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla sol çaprazdan şutunu çekiyor ve top üstten auta gidiyor.

53. dakika Galatasaray Mbaye Diagne ile gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan Emre Akbaba'nın ceza sahasına gönderdiği yerden sert ortasında Mbaye Diagne sağ ayağıyla gelişine altıpasta yaptığı vuruş üstten auta gidiyor.

57. dakika Oğulcan Çağlayan'ın sağ taraftan ceza sahasına gönderdiği topta kaleci Munir topun sahibi oluyor.

64. dakika GOOLL!! Galatasaray Pablo Santos'un kendi kalesine attığı golle Atakaş Hatayspor karşısında skoru 2-0 yapıyor. Sol taraftan Emre Kılınç'ın kullandığı serbest vuruşta arka direğe ortasında Oğulcan Çağlayan topu kafa ile içeri çeviriyor Pablo Santos'un göğsüne çarpan top bir anda kaleye yöneliyor ve ağlara gidiyor.

70. dakika Aaron Boupendza ceza sahası yayına yakın sağ çaprazdan çektiği şutta kaleci Fatih Öztürk üstüne gelen topu kontrol ediyor.

75. dakika Emre Akbaba'nın ceza sahasına gönderdiği ortasında Sofiane Feghouli'nin gelişine topu yere sektirerek yaptığı vuruş az farkla yandan auta gidiyor.

78. dakika Kılınç'ın sağ taraftan kullandığı serbest vuruşunda ceza sahasına gönderdiği ortayı Atakaş Hatayspor savunması uzaklaştırıyor.

80. dakika Atakaş Hatayspor maçta 10 kişi kalıyor. Oyuna yeni giren Oghenekaro Etebo'ya hızlı atağa çıkarken faulle durdurması sebebiyle Gökhan Karadeniz hakem Erkan Özdamar tarafından maçta ikinci sarı kartını görüyor ve kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

85. dakika Ömer Bayram'ın sol taraftan ceza sahasına gönderdiği ortada Jesse Sekidika'nın kafa vuruşu kaleci Fatih Öztürk'te kalıyor.

89. dakika Ömer Bayram'ın kullandığı çift vuruşta Ali Yavuz Kol'un ceza sahası yayından yaptığı kafa vuruşu kaleci Munir Mohamedi'de kalıyor.

90+3. dakika GOOLL!! Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nnu attığı gol ile Atakaş Hatayspor karşısında skoru 3-0 yapıyor.

90+4. dakika Hakem Erkan Özdamar karşılaşmayı bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadele Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

İŞTE İLK 11'LER

Galatasaray: Fatih Öztürk, Emre Taşdemir, Marcao, Donk, Linnes, Taylan, Emre Akbaba, Emre Kılınç, Feghouli, Oğulcan, Diagne.

Hatayspor: Munir, Yusuf, Pablo, Burak Can, Popov, Sackey, Aabid, Selim, Akintole, Traore, Diouf

5 MAÇTA 13 PUAN TOPLADI

* Galatasaray, Süper Lig'deki son 5 maçının 4'ünü kazanırken, birinde berabere kaldı. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, MKE Ankaragücü, Demir Grup Sivasspor ve Çaykur Rizespor'u yenen sarı-kırmızılı takım, Hes Kablo Kayserispor ile berabere kaldı. Galatasaray, son 5 karşılaşmasında hanesine 13 puan yazdırdı.

* Galatasaray'da yeni tip korona virüs (Kovid-19) testleri negatife dönen 4 futbolcu, maçın kadrosunda yer alabilecek. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada futbolcular Arda Turan, Ryan Babel, Omar Elabdellaoui, Younes Belhanda ve Okan Kocuk'un Kovid-19 testleri pozitif çıkmıştı. Beş futbolcunun da testleri negatife dönerken, izolasyon süreçlerini tamamlayan Arda Turan, Babel, Belhanda ve Okan Kocuk, teknik heyetin görev vermesi durumunda maçta forma giyebilecek. Karantina süresi sona ermeyen Elabdellaoui ise kadroda bulunamayacak.

* Galatasaray'da Taylan Antalyalı, Younes Belhanda ve Christian Luyindama, Atakaş Hatayspor maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular, kart görmeleri durumunda 12. haftayı bay geçecek sarı-kırmızılı ekibin 13. haftada Fatih Karagümrük ile yapacağı maçta forma giyemeyecek.

HATAYSPOR İLE İLK RANDEVU

* Galatasaray, Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ile ilk kez karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takım, geçen sezon sonunda lige yükselen Akdeniz temsilcisi ile bu kulvarda ilk maçını yapacak.

* Bu sezon oynadığı yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Hatayspor, tek mağlubiyetini Ekim 2020'de deplasmanda aldı.

* Süper Lig'e o sezon yükselen takımları konuk ettiği son 12 maçın 10'unu kazanan Galatasaray, bu karşılaşmalarda toplam 35 gol sevinci yaşadı.

* Bu sezon Süper Lig'de henüz duran top golü atamayan tek takım Hatayspor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,51
En Yüksek: 9,88
En Düşük: 9,19
Değişim 1,17 %
FK: 28,44
PD / DD: -5,44
İşlem Hacmi 1.099.593.835
Toplam Adet: 115.896.555
Ağırlıklı Ort.: 9,41
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sabah06 Aralık 2020 09:00

    Bjk liyim ama bu sene fener şampiyon olcak.bjk ın herhangi bi şampiyonluk şansı bulunmuyor.bu işten anlarım

  • Gurbuz05 Aralık 2020 22:16

    Ahmaklar ...su biriktirin..denize bir damla su akitmayin..yer alti.usfu baraj yapin..her dogan annesi babasi birer agac dikme yassin cikarin.dogayi koruyun..sonra cook.aglarsiniz...bunlara yatirfiniz..paşalar su anda bos..once Karin doyar..bunlar sonraki..is.

  • MUTLU05 Aralık 2020 20:28

    Araba satışındaki ÖTV DE indirim yapılırsa piyasaya moral olur.