E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız fırkateyni kaçmayı bile başaramadı---

Fransız fırkateyni kaçmayı bile başaramadı

Fransız fırkateyni kaçmayı bile başaramadı
29 Ağustos 2020 - 10:55 borsagundem.com

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya’da attığı haklı ve kararlı adımlar sonrası bölgede gerilimi artırmak isteyen Paris yönetimi, Ankara’nın ilan ettiği Navtex bölgesine Fransız fırkateyni gönderdi.

Fransa'yla birlikte Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) de, bölgeye savaş uçaklarını sevk etmişti. Türkiye'nin bütün uyarılarına rağmen Türk savaş gemilerinin eşliğinde sismik aramalar yapan Oruç Reis gemisine ani manevra yaparak tacizde bulunmak isteyen Yunanistan'a ait Limnos isimli fırkateyne, Kemal Reis adlı firkatey müdahale etmişti. Yunan gemisi hasar görerek 'tersanelik' olurken, aynı günlerde bir başka olayın daha yaşandığı ortaya çıktı.

YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Fransız ve BAE medyasında yer alan haberlere göre, bölgede bulunan Fransız fırkateyni telsiz konuşmasında Yunan yetkililere "Gemimizin bütün dijital göstergeleri kilitlendi. Navigasyonumuz çalışmıyor. Silah sistemlerimiz 'off' konumuna düştü" diye mesaj iletmeye çalıştı. Fransız gemisi "Üzerimizde tanımlayamadığımız yüzlerce cisim uçuyor. Bunların ne olduğunu anlayamıyoruz. Bütün sistemimizi kilitledi. Geminin bütün dijital sistemi kontrolümüzden çıktı. Bize kılavuz gönderin" diyerek yardım çağrısında bulunmak istedi.

BÖLGEDEN KAÇTI

Ancak Fransız gemisinin bu yardım isteğinin Yunan Sahil Komutanlığına ulaştıramadığı ortaya çıktı. Bir süre bekleyen Fransız fırkateyni yardım gelmeyeceğini anlayınca bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Bu olaydan sonra "yüzen üs" adı verilen ABD'nin takip ve gözlem gemisi "acil koduyla" Girit'e geldi. ABD'den yapılan açıklamaya göre söz konusu gemi, bölgedeki faaliyetleri gözlemleyecek, Türkiye'nin nasıl bir sistem kullandığını çözmeye çalışacak. (sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (62)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ruhi kury05 Eylül 2020 22:33

    Zanetmeyinki bado boşsunuz ucan cisimler gök kubedeki bekçilerdir türk kadim bir uygarlikdir gerisi tefaruattir yoksa hepsi buhar olurdu akdenizde izliyoruz Bakalim nolucak orantısız güç kullanamazlar hepsi bu

  • Zafer Kalaycı30 Ağustos 2020 21:19

    ALLAH şanlı ordumuzu, şanlı askerimiz korusun. Ülkemizin devletimizin ordumuzun haklı mücadelesinde ALLAH yar ve yardımcımız olsun. Gerekirse dedelerimiz gibi bizde bu vatan için canımızı veririz. Vatan bayrak ezan sesi namusumuzdur.

  • Berkay30 Ağustos 2020 11:58

    Adamlar ülkelerinin büyüklüğünü çekemiyor.Nasil bir zihniyet.

  • Nedim30 Ağustos 2020 12:54

    Şeytan  kendi hali ile  vesvese vermekten başka bir halt beceremez!  Ama böyle iki ayaklı ruhsuz köpekleri ele geçirirse  çok daha etkili olur.  Bunların kripto ..ç oluğunu anlamak zor olmasa gerek.  Şu haberin görüntüsü bile geldiği zaman bunları akıl almaz şerefsizlik yaparlar!  

  • adil30 Ağustos 2020 10:01

    andersenden masallar vardı  şimdi bu masallar çıktı ne olduğu bellli olmayan cisimler olaya bak bu çağda ufo tanımı buna makarnacılar bile inanmaz

  • kara sakal30 Ağustos 2020 09:18

    yorumları okuyunca şok oldum.  birimize laf sokma, alay etme, hakaret, küfür vs. güçlü ülkenin vatandaşı böyle olur mu?

  • Pardus30 Ağustos 2020 05:56

    Bunlar erken seçim sinyali. Yaşı tutanlar bilir Çiller ekonomiyi batirinca Yunanistan ile kardak krizini çıkarmış, Kuzey Irak'a operasyon yapmıştı. Seçimler bitince de herşey normale dönmüş, unutulmuştu.

  • eray01 Eylül 2020 00:50

    Yorumu okuyunca at kafalı olduğunu düşündüm ama at kadar beynin yoktur.

  • Wers 30 Ağustos 2020 09:30

    Yaw bir sus olaylara bak

  • Pala30 Ağustos 2020 05:50

    Bazıları kaçmadan baya mahir. Süleyman şah gibi

  • TRAKYALI 30 Ağustos 2020 01:24

    Yürü be ne sallamışlar... Duyda inanma. Bunlar işgal için swbwp üretiyor. Tıpkı ırak a yaptıkları gibi.

  • mantıksız mantık30 Ağustos 2020 00:41

    Allah'ın hikmeti, Yunus balıkları yeşil şapkaları ile denizde şarkı söyledikçe, Fransızların elektronık sistemleri durmuş ve bozulmuş. Türk balıkçıların demesi bu. Kaynak, sabah gaz. ve a haber deil, balıkçılarımız... Çeçenya da bismillah diyip, ateş eden çerkezlerin, tek kurşunla kocaman rus tankları durdurdugunu söyleyen ve yemin eden gördü tanıkları vardı.o misal... Bir mermi ile tank ortadan ikiye duruyordu. 

  • Nedim30 Ağustos 2020 12:55

    Türk Askeri seni fena ellemiş!

  • Ahmet29 Ağustos 2020 23:07

    Şok geçirmiş o zaman Fransız fırkateyni 🙂

  • Turan29 Ağustos 2020 22:01

    Tamamen yalan haber ne yazıkkı inananlar çok 

  • Yavuz29 Ağustos 2020 22:51

    Hadi Yunanistan'a Naş naş

  • Adem şenyer29 Ağustos 2020 21:52

    Allah yardımcımız olsun düşman çok

  • Kral 29 Ağustos 2020 21:28

    Krallar yaşasın Türk ordusu yaşasın turan ordusu

  • Ali29 Ağustos 2020 20:58

    Gücümüzün sadece 3/1 i biliniyor. Boşuna ABD ye AB ye kafa tutmuyoz, 2023 den sonra Batı diz cökecek önümüzde bu son çırpınışları..

  • Fjr29 Ağustos 2020 21:36

    Bu 2023 , 2012 gibi birşey oldu umarım 2012 gibi fos çıkmaz

  • Tufan29 Ağustos 2020 20:54

    Ulan Çanakkale de kısıtlı imkanla tüm dünyaya kök söktürmüş ecdadın torunlarına bak. Avrupa abd rusya kim olursa olsun bu millet direnişe geçtimi karşısında kimse duramaz Allah'ın izniyle. 500 sene bir valiyle idare ettiğimiz yunandan korkan safdiller kendinize gelin. Yunan kim ulan?!

  • Siz29 Ağustos 2020 20:36

    Zaten Aselsan an hava insanın tusaş'ın füzeler gemiler iyi haber siha'lar savunma sistemlere hep Sabah gazetesinin uydurması değil mi Siz sözcüğü okumaya devam edin İyi uykular Sözcü okullara göre Yunanlıların bunları yaşaması bizi üzmüştür

  • YUUGYHG29 Ağustos 2020 21:58

    dengeiz konuşma sözcüyüde okurum vatanımıda dinimide seviyorum. cahil cahi konusmayın akp ve mhp sanki ak kasık. sırf cakıcı denilen suç makinesi içiçn af cıkardılar. noldu sonuc fiyasko mağdurların hakkı nolcak. biraz geniş düşünün. herkes istediği takımıda partiyede tutar. senin gibiler yüzünden millet kutuplastı.

  • JUMARU29 Ağustos 2020 20:24

    Bazı sistemler vardir açikca kullanilmaz ki stratejik önemini yitirmesin. "Kement" projesine baglı sürü dron sistemleri bu sistemlerden biri, kement sistemine entegre edilmiş yüzlerce dronlar(300kadar) kullanirak fransiz gemisisinin uydu baglantisi gps gibi sistemleri elektronik harp ile perişan edilmiştir. Az araştırın boş boş konuşmayin.

  • halil.29 Ağustos 2020 18:29

    kimbilir evabil kuşlarıdır.. Allah islâmî koruyani yalnız birakmaz

  • Pala30 Ağustos 2020 05:52

    Guguk guk

  • KERİM29 Ağustos 2020 17:58

    ABD YE SÖYLEYİN ÇOK UĞRŞMASINLAR..BİZDE NEFESİ İMANI KUVVETLİ HOCALAR VAR OKUYUP ÜFLEMİŞLERDİR..BU GEMİLER TÜRKİYEMİZE FAZLA YAKLAŞMASINLAR HAZANALLAH HOCALAR AYARI KAÇIRIR BİRAZ FAZLA OKURLARSA ONLARA YAZIK OLUR...

  • Sercan k29 Ağustos 2020 17:31

    Gonderdiklerimiz alpagu yapay zeka drone laridir..sürü halinde uçabilir görev paylaşımı yapabilir Emire gerek duymaz sinyal kilitleme gölgeleme radar ve silah sistemi kilitleme gibi sıra dışı yetenekleri vardır ve millidir. Bilmeyenlere...araştırmalarını tavsiye ederim ..Ve Amerika'nın beceremeyip yarım bıraktığı projenin Türkiye'nin gerceklestirmis halidir..

  • Alp29 Ağustos 2020 16:52

    Bu tip haberler iç siyasete gaz verme haberleridir.yok yunanistanı bir kaşık suda boğarız falan gibi tweetlerde gerçeklikten uzak gaza gelmiş halkın tweetleridir.evet güçlüyüz iyi bir ordumuz var fakat karşımızdaki bloğunda savaş kabiliyetiyle alay eder tweetler yada yorumlar gerçeklikten uzaktır!!fransız ordusu dünya üzerindeki en güçlü ordular arasında ilk 7te yer alır.Aklı başında haklarımızdanda vazgeçmeden karşımızdaki gücüde küçümsemeden doğru politikalar güdmeliyiz.Dış politika beceriksizliği türkiyeyi akdenizde yalnız bırakmıştır.yanımızda bir iki güçlü devlet olmalıydı bu davada..

  • Birol30 Ağustos 2020 09:41

    ecdadın torunları dwğikmisiniz sizler hudeybiyede, hendekte, malazgirtte, dumlupınarda, sakarya da ve dahi çanakkalede yokluk içinde cephanesiz bu yedi düvele karşı dik duran ve kanının son damlasına kadar savaşan yeterli bu millet yaşasın kadınlarımızın ırzına geçilmesin kimden olduğu belli olmayan lar türemesindiye canlarını vermişler ve o müthiş orduya ve o müthiş silahlara karşı alaycı bir biçimde Allah bize yeter deyip savaşmışlar cengiz hanın dediği gibi çini fethe gittiğinde komutanı diyorki ne oldu jünkarım ne düşünüyorsunuz çık kalabalıklar değilim neredeyse bizim beş katımız gerimi dönmeyi düşünüyorsunuz ve tarihe geçen o söz yok hayır bukadar insanı nereye gömeceğimi düşünüyorum der inanmadan hiçbir zafer kazanılmaz amam maalesef ozamanlardan kalan içimizde ermeni tohumları var ve bunlar düşmanı bize hep büyük gösteriyorlar ama bizler Allahın izni ile kalp gözümüzle bakınca onlar bize bir karınca misali görünüyor vesselam

  • Alpten Türkiye isimli kişiye cevap.. 29 Ağustos 2020 20:03

    Türkiyenin T sini yazmak klavyenin azizliğidir. Takıldığınız nokta benim T harfini küçük yazmammı. Buna takıldığınız kadar T. C İbaresinin devlet kurumlarının kaldırılmasına takıldınız mı mesela? Yada teröristbaşının kardeşinin devlet televizyonuna çıkarılmasına bu kadar takıldınızmı. Mesela 29 ekimde peşmerge kuvvetlerinin Türkiye üzerinden kobaniye geçmesine müsade eden iktidara bu kadar takıldınızmı mesela? Milliyetçilik sözde olmaz..

  • Türkiye 🇹🇷 29 Ağustos 2020 19:34

    Alp bey dış siyasetten anladığınız çok aşikar keşke yazınızda Türkiye nin T sini büyük harfle yazmak zorunuzamı gitti acaba

  • Vatandaş29 Ağustos 2020 16:34

    Baktım haber yandaş sabahın okumaya değer bulmadım

  • Reha 29 Ağustos 2020 21:31

    Sabah yandaş da, senin kaynakların yandaş değil mi, onlar kimin yandaşı hiç düşündün mü, yandaşlık sadece iktidara özgü öylemi, savunduğun görüş ve kişiler her kim ise siz de onların yandaşı oluyorsunuz, bunu unutma, bilgin ve fikrin varsa söyle, tembel biriyseniz yorum işine girmeyiniz, sadece tavsiye...

  • Nebi29 Ağustos 2020 19:19

    Senin kafa yandan aliyor..galiba..aksamdanmi kaldin..normal haber bunlar..

  • Kamil29 Ağustos 2020 16:08

    Her ne olursa olsun ,Denizlerimiz'e sahip çıkmalıyız. Helenin 12 mil karasuları hayali gerçek olursa ülkemizde sıkışıp kalırız. Öncelikle Meis birşekilde alınmalı. Kaş'a 2 deniz mili bile olmayan bir uzaklıkta. İnsanın içi acıyor. Bizim karasularımız içinde olmasına, Yunanistana da çook uzak olmasına rağmen onlara bırakılmamalıyıdı. Dış güçler burada devreye girmiş anlaşılan. İleride Türkiye'nin başını nasıl ağrıtırız kabilinden uygulamalar koyarak , tabii. Örneğin Irak sınırı neden ova gibi düz yerlerden geçirilmemiş de dağlardan tepelerden sınır çizilmiş. Hakim olamayalım diye. Nitekim oralar terörist yuvası... :(  :( 

  • Mert29 Ağustos 2020 18:57

    Siz hala 300 yıl önceki gibi fetihlerle toprak alındığı dönemde yaşadığınızımı düşünüyorsunuz? Söylediğiniz hayal ve rüya. 1 karış toprağını almaya kalk bütün avrupayı dünyayı karşında bulursun. Biraz azaltın diriliş ertuğrul izlemeyi. Akıllı ve mantıklı yorum yapın.

  • Selim demişti 29 Ağustos 2020 17:22

    Sadece meis mi kardeş...Çeşmenin dibinde Sakız,Kuşadası Dilek yarımadanın dibinde sisam ve daha niceleri...buraları yunanlara veya italyanlara bırakanlar ne kadar vurdum duymazmış

  • manyak herif29 Ağustos 2020 15:30

    bölgeye gelen fransız savaş gemisi  ve amerikan gözlem gemilerinin bize yardım etmek için geldiklerini düşünüyorum.sonuçta iki ülke de nato üyesi ve biz de nato üyesi olduğumuzdan düşman diye nitelemek doğru olmaz.yiğit yurttaşlarımız rahat olsun.herşey güzel olucak.

  • Strayejist29 Ağustos 2020 19:40

    Sen harbiden manyaksin. Düşmandan dost olurmu, bizim dostumuz bizim gibi müslüman olan ülkelerdir. Azerbaycan, Pakistan, v.b

  • Vatanı gerçek seven29 Ağustos 2020 15:17

    Bu vatanın ekmeğini suyunu içip vatan hainliği yapmaz,yapamaz... Bütün dış ülkelerle aramız kötüymüş, kardeşim adamlar balık avlama yasak koymuşlar.Sevilla haritası ile...Başımızdakiler hoppp, mavi vatan bizim demesi senin nereni acıtıyor....Yok öyle...doğalgaz bulundu adamlar sevinemiyor,zaten sizden bi cacık olmaz... Türkiye şahlanıyor, Evelallah....

  • Kaçan Grup29 Ağustos 2020 14:36

    (Sabah) gazetesi hikayesi, özensizce uydurulmuş, ucuza gelsin diye stajyere mi yazdırıyorlar acaba, neyse hedef kitle yer bir şekilde.

  • Olay(d)a Fransızsın galiba?29 Ağustos 2020 14:51

    Haberi medyaya göre değil de doğru ve yanlışa göre okusak?..

  • !!!!29 Ağustos 2020 14:29

    Sabah yazmış, gaz mı doğru mu?

  • NAVY29 Ağustos 2020 14:15

    Bu fransızlara daha başlangıç uyarısı . Keklik gibi avlarız mesajıdır.

  • Ali 29 Ağustos 2020 13:34

    Bu müslüman ülke ve ordusu... HER durum ve şartda ne olursa olsun...ALLÂH İZNİ İLE BÜYÜK BAŞARILAR SAĞLICAKTIR... Yeterki siz iman edin....Duâ edin....

  • Veli29 Ağustos 2020 19:46

    Evet iman eden devletler de size örnek olsun. Bilim ve teknolojinin yıkılmaz,kalesi her biri. Ama olsun öteki tarafta kralsın be oğlum

  • ekonomist/stratejist29 Ağustos 2020 13:21

    Öyle bir sinirlendim ki devletimiz yeter ki seferberlik emri çıkarsın anında Fransızların tepesinde biteriz. Allahın izniyle bütün ecnebileri kökünden kaziyacağiz işte böyle kaçmayı bile beceremeyecekler. Lan Fransız Türk tokadını özledin herhalde Cezzar Ahmet Paşanın torunlarıyız Napolyon'a attığımız tokadı özlediniz eminim az sabredin geliyoruz.

  • Bilmediğin insanlara sallama29 Ağustos 2020 15:39

    Nerde gördün ki herifi tanıyorsun dümbük.

  • bak29 Ağustos 2020 13:43

    aha en ufak bir ciddi durumda ilk kaçacak insan tipi. kesin ya engelli raporu ya da pembe tezkeresi hazırdır bunların. nerede görsem tanırım, hiç şaşmaz. bu bordo klavyelilerin bi de ötten uydurma ''hakkaride komandoluk yaptım'' hikayeleri vardır ki, tadından yenmez. yürü len hırt.

  • yaşar inan29 Ağustos 2020 13:12

    demek ki  gemiye  el koysak. kimse   ırgalanamayacak.lar. gemiyi keşke  biz      limana  çekseydik.  savaş ganimeti olurmuydu

  • ANGARALI29 Ağustos 2020 13:01

    MAŞALLAH MAŞALLAH ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN ALLAH CC DÜŞMANLARIMIZA KARŞI HAVADA DENİZ DE KARADA GALİP GETİRSİN HERZAMAN DÜŞMANLARIMIZI BİZE MUHTAÇ ETSİN AMİİN

  • Asi29 Ağustos 2020 12:54

    Aferimm cok iyi alkis alkis , kotu bir dis politikayla dunyada yalnizlastirilan guzel ulkem TURKIYEM

  • Ss29 Ağustos 2020 11:58

    Anlaşılan oki Türkiyemizin ülkemizin elinde kimsenin tespit edemediği gizli teknolojiler var yoksa bu şerefsizler bizi bir kaşık suda boğar

  • ahmet serdar sincar29 Ağustos 2020 11:46

    ömürleri boyunca sömürü ve ahlaksızlık yapan haçlı zihniyeti ve taraftarlarının alacağı tek şey hezimettir 

  • : )29 Ağustos 2020 11:30

    Hacıanestiiii! Nerdesin! Gel de ordularını kurtar!

  • Öğretmen29 Ağustos 2020 11:08

    Dün Erdoğan dedi ki gücünüz yetiyorsa karşımıza gelin dedi. Bu çok ciddi ve kuvvetli bir meydan okumadır. Demek ki şuan da Türkiye'nin elinde bizim bilmediğimiz güçlü argümanları var ki Erdoğan böyle meydan okuyabiliyor.

  • BİR DOST29 Ağustos 2020 11:49

    Bekçi blader bu ülkede akıllı, ileri görüşlü, sen ve efendin kemal var ya yeter de artar bile. Bu ülkeyi gerektiğinde kurtarırsınız.

  • kılıç29 Ağustos 2020 11:26

    sayın ögretmenin avrupanın ordusu yok askeri güç çok zayıf ayrıca sadece para şimarıklıgı ile sesleri gür çıkıyor türk ordusu vatan için can verir onlarda vatan duygusu yok bize meydan okursa bedelini ödeyecekdir.

  • bekçi29 Ağustos 2020 11:20

    türkiye'nin tek güçlü argümanı, sorgulamaktan aciz, paçalarından zırıl zırıl cehalet akan insan yığınları, yönetenler sadece ona güveniyorlar. nasılsa savaş çıksa da ölecek olan onlar, koskoca bilal cepheye gidecek değil ya.

  • BORSACI29 Ağustos 2020 11:03

     AVRUPA DENENM  MAHLUKLAR TÜRK MİLLETİNİ YOK SAYIP BİZ YUNANİSTANIN YANINDAYIZ DERSE OLACAKLARA DA KATLANIRSINIZ.