E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'dan rezil Türkiye hamlesi---

Fransa'dan rezil Türkiye hamlesi

Fransa'dan rezil Türkiye hamlesi
03 Temmuz 2020 - 08:42 borsagundem.com

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi'nin Fransız senatörlerle olan bir oturumda öne sürdüğü "hatalı ve önyargılı" iddiaları çürütmek adına kendisiyle dün konuştuklarını açıkladı

Fransız senatörlerle yapılan oturumda Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Fransa’yı Libya’daki Doğu Güçlerinin Komutanı Halife Haftar’ı kayırmakla suçlayarak, geçen ay Akdeniz’de Türk savaş gemileriyle yaşanan hadisede Fransız savaş gemilerinin agresif olduğunu belirtmişti.

Öte yandan İsmail Hakkı Musa, Fransa’nın NATO tatbikatından çekildiğini de açıklamış ve bu açıklamadan birkaç saat sonra Fransa Silahlı Kuvvetleri bu açıklamayı doğrular nitelikte bir duyuru yapmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Muhll yaptığı açıklamada, “Büyükelçinin oturumda vermiş olduğu hatalı, önyargılı bilgileri ve konuya ilişkin olguların aslı ile eksik kalan yerlerini açıklığa kavuşturmak istedik” dedi.

Dışişleri sözcüsü ayrıca Büyükelçi Musa’ya, “Türkiye‘nin davranışındaki kabul edilemezliğin de” hatırlatıldığını belirtti.

Türk Büyükelçiden Fransız senatörlere sert sözler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)03 Temmuz 2020 10:20

    Fransının sömürlerine en yakın ülke türkiye ... Türkiye ile uzlaşamadığı için  lobi toplamaya çalışıyor. ama kimse Fransanın lobisine girmek istemez. Türkiye etrafında, özelliklede suriyenin hakim bölgelerinde büyük aşiret, gruplar, ve bir çok lidere sözünü geçiriyor. İlerleyen yıllarda bu grupların pkk ve ypy ye göz açtırmayacak bir hamleler yapacağı konuşuluyor. Türkiye askeri olarak ypg ile anlaşamasada, kurdugu bölgesel hamlelerle  istediğine erişecektir. sınırlarının güvenliği kuracaktır deniyor. aynı durumu kuzey ırandada yapar mı ? endişsei var. ama Türkiye açtığı yeni kara yolları ve tankların ilerleyeceği, kara araçların ilerleyeceği yeni sıfır yolları doğuda kandile doğru yaptı. hakim tepelere yerleşti. teknoloji ile güvenliği sağlıyor. aynı yapılanma ırak tarafındada olacak denıyor. kandıne yakın grupları tek emir altında toplayacak. turkmenlere kadar el uzatacak, kordıne edecek deniyor. Fransa bu durumda ekonımık kayıp yapıyor. ,

  • mona03 Temmuz 2020 09:48

    Macron Fransa için bir yıkıcı bir virüs.