E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'daki yangında kundaklama şüphesi---

Fransa'daki yangında kundaklama şüphesi

Fransa'daki yangında kundaklama şüphesi
02 Ekim 2017 - 18:36 borsagundem.com

Fransa'daki yangında 3'ü Türk vatandaşı, 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Fransız savcı olayın büyük ihtimalle kundaklama olduğunu belirtti

Fransa'da meydana gelen yangında 3'ü Türk vatandaşı 5 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı, İsviçre sınırındaki Mulhouse kentinin Bourtzwiller Mahallesi'nde dün gece çıkan yangında 5 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır 8 kişi de yaralandı.

Türkiye'nin Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, 5 katlı toplu konutun bodrum katında çıkan yangının kısa sürede tüm yapıyı etkisi altına aldığı bilgisine sahip olduklarını aktarak, hayatını kaybeden 5 kişiden 3'ünün Türk vatandaşı olduğunu bildirdi.

Mulhouse Belediye Başkanı Jean Rottner de ölen 5 kişiden 4'ünün çocuk olduğunu ve kriz masası oluşturulduğunu açıkladı.

Yaralıların, şehirdeki çeşitli hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Mulhouse'da 2014'te çıkan yangında da aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetmişti.

"Olay büyük ihtimalle kundaklama"

Fransız savcıdan Türklerin öldüğü yangın ile ilgili açıklama geldi. Savcı olayın büyük ihtimalle kundaklama olduğunu belirtti.

Kriz masası oluşturuldu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Fransa'da 3 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangına ilişkin kriz masası oluşturulduğunu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından bir yetkilinin konunun takibi için Fransa'ya gittiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, Fransa'nın Mulhouse kentinde çıkan ve 3'ü Türk vatandaşı 5 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Helikopterle Metz kentine sevk edilen yaralılara da acil şifa dileyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Gümüşhaneli Ertunç ailemizin 9 yaşındaki kızları Senem ve Kahramanmaraşlı Aksu ailemizin yavruları 6 yaşındaki Damla ve 8 yaşındaki Emin'i kaybetmenin derin hüznünü yaşıyoruz. Sosyal konutun bodrum katında başlayan yangının sebebi henüz bilinmemekle birlikte savcılık soruşturması yürütülüyor. Kriz masası oluşturuldu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımızdan bir yetkili görevlendirerek, konunun takibi için Fransa'ya yolladık."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)