E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması---

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkiye açıklaması
10 Eylül 2020 - 22:30 borsagundem.com

Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin açıklamada bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye ile iyi niyetle yeniden bir araya gelmek istediklerini açıkladı.

Korsika adasında düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde (MED7) ortak bildiri yayımlandı.

Zirvenin ardından yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye ile iyi niyet çerçevesinde yeniden görüşmek istiyoruz" dedi.

Ortak bildiride "Bölgedeki tüm ülkeleri hukuka uymaya çağırıyoruz. Tarafları diyaloğa ve müzakereye davet ediyoruz. Yunanistan ve Rum kesimine desteğimizi yineliyoruz" denildi.

Bildiride, “Türkiye’yle diyaloga geçilmesinde ilerleme sağlanamaması ve Türkiye’nin tek taraflı faaliyetlerini sonlandırmaması halinde, Avrupa Birliği ilave kısıtlayıcı tedbirler listesi geliştirmeye hazırdır” ifadelerine yer verildi.

Miçotakis ve Macron savunma işbirliği konusunda anlaştı

Türk ve Yunan heyetler arasında kritik toplantı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum11 Eylül 2020 10:42

    Yunanlılar RTE iktidarının dış dünyadaki yalnızlığını kendileri lehinw çevirmek için her türlü yöntemi deniyor. Türkiyedeki bu iktidar ve yönetim döneminin kazanımları için en uygun dönem olduğunu düşünüyorlar.

  • Han akbük11 Eylül 2020 08:55

    Sen kimsin Makron efendi dış kapının dış mandalısın senden başka ülkemi yok bu yaptıklarından sonra senin borun ötmez Dışarıya çıkarken kapıyı kapat kovuldun

  • Bennn11 Eylül 2020 08:36

    O elini indir de konuş yavşk

  • Mehmet 11 Eylül 2020 05:56

    Miço sanki babasına sariliyor. Vah yavrum korku başa bela

  • Tip11 Eylül 2020 02:33

    Bu herif artik sinirlerimi bozuyor.

  • osmanlı torunu11 Eylül 2020 01:14

    Biz osmanlu torunlarıyız sizin niyetiniz sömürü başta libya ve suriye olmak üzere ama karşınızda TÜRKİYE çıkınca 100 yıllık planlarınız bozuldu dünya 5 ten büyüktür diye boşuna demedik akıllı olun hukuk ile gelin karşımıza 

  • Mehmet11 Eylül 2020 00:35

    Bir numarali fransız araba pazarı Türkiye dir. Daha önce italya da çıngar çıkarmıştı. Italyan arabalarını yaktılar. .. şimdi İtalyanlar bize karşı kuzu gibin...

  • amanin amanin11 Eylül 2020 09:11

    Walla şimdiki araba fiyatlarıyla kimsenin arabasını yakabileceğini sanmıyorum yemez :))) namussuzların yakabileceğimiz para birimi fransız frangı da kalmadı ki euroya geçişten dolayı... :)

  • mehmet11 Eylül 2020 01:28

    demem o ki: devletler ve milletler ölçeğinde savaşlar devri kapanmıştır..! terör örgütleri maşa olarak kullanılıyor. suriye de bize karşı denediler 3-5 bin  terör örgütü üyesi bir hafta içinde gebertildiler. durum böyle iken makron inandırıcı değildir caydırıcı değildir korkutucu hiç değildir. iş ekonomi savaşına doğru sürüklenirse fransanın canı çok yanar

  • Vatandaş 11 Eylül 2020 00:27

    Ne haber Macron efendı ne çabuk pes ettın bizim le oynama aklını alırız akıllı ol

  • Nizam11 Eylül 2020 00:10

    Yunanlılar bakın akıllı olun osmanlının tokadını biyersin bi 40 yıl daha unutamazsın akıllı ol akıllı

  • Degerimiz nedir, bilelim10 Eylül 2020 23:32

    Masada oturup anlasma saglamak her ulke için en iyi çözüm yoludur. Zıtlaşma ile, yaptirim tehditleri ile uzaktan laf atmalar ile bir çözüm bulunması çok zor. Bugün Yunanistan ve Turkiye askeri birimler masada konuşmuşlar ve masada konuşmaya devam mesaji ve bunları icra etme mesaji verildi. Müzakerelerin başlaması ve devaminin gelecek olması şuan için iyi bir başlangıç. Umarım adaletli şekilde düzgünce gider bu iş. Yoksa zıtlaşma ile kimse bir yere varamaz. Türkiye boş bir ulke de degildir. Kürecik ussu Avrupa için vazgecilmez bir radar ussudur. Incirlik ussu vardir. Türkiye Orta asya dan gelebilecek her türlü tehlike için Tampon dur. Coğrafi konumu ile eşsiz bir ulkedir. Kitalari birbirine baglayan ulkedir. Türkiye yi kaybeden bolgede çok zayif bir etkinliğe sahip olur. Kozlarimizi bilelim

  • Okie Dokie10 Eylül 2020 23:31

    Sevgili dostum Macron ile başkan olmadan önce Monaco tatilim esnasında bir davette tanışmıştım. Çok alçak gönüllü birisi. Her ne kadar sert gözükse de aslında hep uzlaşıdan yanadır. Umarım gerilim bir an önce sona erer de Fransız dostlarımıza fransız olmayız.

  • ekonomist/stratejist10 Eylül 2020 23:02

    Ben hep böyle iyi niyetli veya zeytin dalı uzatan cümlelerden korkmuşumdur. Çünkü altından her zaman Türkiyenin yumuşak karnından vurmakla neticelenir. Yumuşak karnımız o kadar çok ki ister terör deyin isterse ekonomi.. Öyle zannediyorum ki yaptırım kartı için yol yapıyorlar. Ha biz de mültecileri salarız diyebilirsiniz ama saldık da gördük en fazla 200000 kişi sınıra gitti hemen geri döndü çoğu dayak yedi birkaçı öldü. Biz bu mülteci kartını kaybedeli çok oldu çünkü ilk yıllarda uygulamamiz gerekiyordu şimdiyse çoğu evlendi, iş sahibi oldu falan..Yani mülteci kartı elimizde patladı..

  • ZEYREK ZEMHERİ10 Eylül 2020 22:57

    Hani ne oldu bir hafta önce atıp tutuyordun.silahları sattın her şey normalemi döndü.bunların bir ALLAH bir dediğine inanırım para için yapmayacakları kahpelikler yoktur.

  • BİR DOST10 Eylül 2020 22:47

    Ne oldu blader destek bulamadın sanırım.

  • Kayıboyu10 Eylül 2020 22:43

    ne oldu tümbelek macron efendi.Nihayet akıllanmaya başladın :-)