E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa, Cezayir’den daha fazla doğalgaz alacak---

Fransa, Cezayir’den daha fazla doğalgaz alacak

Fransa, Cezayir’den daha fazla doğalgaz alacak
28 Ağustos 2022 - 19:30 borsagundem.com

Fransa Hükümet Sözcüsü Oliver Veran, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cezayir ziyareti sırasında bu ülkeden daha fazla doğalgaz satın alınması konusunda anlaşma sağlandığını teyit etti.

Fransa Hükümet Sözcüsü Oliver Veran, anlaşmayla ilgili ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtirken, Europe 1 televizyon kanalı Fransa’nın Cezayir’den aldığı doğalgazın yüzde 50 artırılacağını duyurdu.

Macron, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada enerji kaynaklarını çeşitlendirme yolunda ülkesinin önemli adımlar attığını belirterek, doğalgazda Fransa’nın yüzde 20 oranında yurt dışına bağımlı olduğunu, bunun yüzde 8 ila 9 oranındaki bölümünün Cezayir’den yapılan ithalatla karşılandığını söylemişti.

Kış ayları için yeterli doğalgaz stokunun bulunduğunu belirten Macron, depoların yüzde 90 dolu olduğu güvencesini vermişti.

Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacının yüzde 11'ini Cezayir karşılıyor

Nükleer santraller konusunda zengin potansiyele sahip Fransa, enerji ihtiyacının yüzde 70’ini bu santrallerden karşılıyor.

Cezayir son olarak, İtalya’ya yıl sonuna kadar “Transmed” boru hattı üzerinden yapacağı doğalgaz sevkiyatını yüzde 113 oranında artırma kararı almıştı.

Cezayir, 2022 yılı başından bu yana İtalya’ya 13,9 milyar metreküp doğalgaz sattı. Afrika’nın en fazla doğal satan ülkesi Cezayir, Avrupa’nın doğalgaz ihtiyacının yüzde 11’ini karşılıyor.(Euronews)

Cezayir ve Fransa ilişkilerinde 'yeni sayfa'

 

Fransa, gaz hedefini büyüttü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)