E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFransa, gaz hedefini büyüttü---

Fransa, gaz hedefini büyüttü

Fransa, gaz hedefini büyüttü
03 Ağustos 2022 - 14:36 borsagundem.com

Fransa'nın "gaz" hedefi: Stratejik rezervleri yüzde 100 doldurmak.

Fransa, Rusya kaynaklı enerji kriziyle mücadele kapsamında tasarruf adımlarını planlasa da depoların tamamen dolması için Moskova'dan gaz akışının devam etmesi gerekiyor.

Ukrayna ve Rusya arasında savaşın başlamasıyla büyüyen enerji krizi, doğal gaz depolamanın yardımcı araçlardan biri olarak öne çıkmasında önemli rol oynadı. Tüm bu gelişmelerin neticesinde Fransa gaz hedefini açıkladı.

Fransa Ekolojik Dönüşüm Bakanı Agnes Pannier-Runacher, 1 Kasım'a kadar, ülkenin stratejik gaz rezervlerinin yüzde 100 doldurulacağını söyledi. Öte yandan, Fransız vatandaşlar ile şirketler gaz tüketimini azaltmaya çağrıldı.

Cnews kanalındaki programa konuk olan Fransa Ekolojik Dönüşüm Bakanı Agnes Pannier-Runacher, halihazırda ülkenin stratejik gaz stoklarının yüzde 80 dolu olduğunu aktardı.

Runacher, "(Stratejik gaz) stoklarımızı 1 Kasım'dan önce yüzde 100 dolduracağız." dedi.

Enerji tasarrufu çağrısı

Bakan Runacher, Fransız vatandaşlar ile şirketleri, gaz tüketimini azaltmaya çağırdı. Gaz ve elektrik tüketiminin de birbirine bağlı olduğuna değinen Runacher, büyük aktörleri ise bu iki alanda tüketimlerini azaltmaya çağırdı.

İngiltere, enerji krizi için halktan yardım isteyecek

 

Fransa borç yükü altındaki enerji şirketini kamulaştırdı

 

Dünya tarihinin en büyük enerji krizi: Büyük panik başladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)