E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFrançois Hollande, yazdığı kitapta Erdoğan'dan bahsetti---

François Hollande, yazdığı kitapta Erdoğan'dan bahsetti

François Hollande, yazdığı kitapta Erdoğan'dan bahsetti
24 Ekim 2022 - 08:30 borsagundem.com

2012-2017 yılları arasında Fransa'da cumhurbaşkanı olarak görev alan François Hollande, Affronter isimli yeni bir kitap yayımladı. Kitabının bir bölümünde Recep Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalarda bulundu.

2012-2017 yılları arasında Fransa Cumhurbaşkanı olarak görev alan François Hollande, Affronter isimli kitabını kısa bir süre önce yayımladı. Kitapta, Hollande’ın görev süresince başbakan olarak çalışan Recep Tayyip Erdoğan’ı da anlattı. Kitap vesilesiyle Yunan medyasına konuşan Hollande, Erdoğan ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea’ya konuşan Hollande’ın sözleri “Erdoğan hem Batı ile hem de Rusya ile olamaz” başlığıyla okura duyuruldu. Kitapta Erdoğan’ı çelişkili olarak tanımlayan Hollande, “Türkiye bir NATO ülkesi dolayısıyla hem Avrupalıların hem de ABD’nin müttefiki olarak öne çıkıyor fakat öbür tarafta iyi ya da kötü sebeplerle Vladimir Putin ile yakınlık gösteriyor. Bundaki iyi sebepler tahıl krizinin çözülmesi fakat kötü sebep de Ukraynalıların bugün kabul edemeyeceği barış anlaşmasında arabulucu olarak görev almak istemesi. Öyle ya da böyle bu ikilem çözüme ulaşmalı” yorumunu yaptı.

‘’ERDOĞAN SINIRLARINI BİLİYOR’’

Hollande, “NATO, Türkiye ile Yunanistan arasında kötüleşen ilişkiyi kendi iç sorunu gibi görmeli. İki NATO üyesi ülkenin ilişkilerinin daha da kötüye gidecek hale gelmesini engellemek gerekiyor. En önemlisi de diyalog ve müzakere aracılığıyla bu kriz çözülmeli” dedi.

Sözcü’nün haberine göre; kitabında Rusya Devlet Başkanı Putin’in çok kolay yalan söyleyebildiğini dile getiren Hollande, “Erdoğan, bir NATO üyesi ülkeye saldırırsa sadece NATO’dan değil, Avrupa içindeki bütün tartışma ve diyaloglardan dışlanacağını biliyor. Sonuçta o da Avrupa’nın bir üyesi olmak istiyor. Dolayısıyla sınırlarını biliyor” dedi.

‘’HERKES DİKKATLİ OLMALI’’

Hollande, Prag’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu’nun etkinliğinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Erdoğan arasında yaşanan gerilimi de değerlendirdi. Bu olayda Avrupa Birliği’nin de bir rolü olduğunu ve Türkiye’nin ilişkiler gerilse de bir Avrupa Birliği adayı olduğunu söyledi.

Gelecek yıl Türkiye’de bir seçim yapılacağını hatırlatan Hollande, “Herkes seçim sürecinde aşırı derecede dikkatli olmalı” yorumunu yaptı.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan Macron'a ihanet suçlaması

 

Macron görevi Hollande'dan devraldı

 

Hollande emekliliğinde daha fazla maaş alacak

 

Hollande'den İngiltere'ye sert tepki

 

Hollande'den Merkel'e destek

 

Hollande: Türkiye'ye ihtiyacımız var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)