E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFord Otosan ile AVL işbirliğine gitti---

Ford Otosan ile AVL işbirliğine gitti

Ford Otosan ile AVL işbirliğine gitti
30 Kasım 2018 - 14:19 borsagundem.com

Ford Otosan ve AVL, Ford Trucks araçlarında uygulanmak üzere ‘Platooning-otonom konvoy’ teknolojisi alanında ortak Ar-Ge işbirliği başlattı

Ford Otosan ve AVL, otonom sürüş teknolojisinde işbirliğine gitti. Bu kapsamda Ford Trucks araçlarında uygulanmak üzere ‘Platooning-otonom konvoy’ teknolojisi alanında ortak Ar-Ge işbirliği başlatıldı. Yaklaşık 3 yıl sürecek işbirliği kapsamında iki firma, otomotiv teknolojileri ve mühendislik alanlarındaki deneyimlerini bir araya getirerek yenilikçi “Platooning” teknolojisi üzerine çalışacak.

Otonom sürüş teknolojileri alanında yetkinlikler geliştirilmesine katkı sağlayacak işbirliğinin birinci aşaması 2019’un ilk yarısında tamamlanacak. Ar-Ge işbirliği kapsamında, Ford Otosan Ürün Geliştirme birimleri ile AVL’nin Türkiye ve Almanya’daki mühendislik ekipleri “AVL Araştırma ve Mühendislik Türkiye” ve “AVL Software and Functions GmbH” birlikte çalışacak. ‘Platooning’ teknolojisiyle, uzun yol taşımacılığı yapan ağır ticari araçların operasyonel verimliliğinin arttırılması hedefleniyor.

'2025'TEN SONRA YAYGINLAŞACAK'

Platooning teknolojisinin 2025’ten itibaren ağır ticari araç segmentinde yaygınlaşacağını kaydeden Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik, "Platooning teknolojisi ile şehirlerarası taşımacılık yapan ağır ticari araçların seyir halinde birbirlerini yakın mesafeden takip edebilmeleri sayesinde yakıt tüketimi ve karbon emisyonları ciddi oranda azalacak, böylece işletme maliyetleri de düşürülmüş olacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)