E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFiyatlar yükseliyor, üretim artmıyor---

Fiyatlar yükseliyor, üretim artmıyor

Fiyatlar yükseliyor, üretim artmıyor
14 Eylül 2020 - 11:43 borsagundem.com

Dünyanın altın madencileri, fiyat artışına rağmen üretimi arttırmaktan çekiniyor

Dünyanın en büyük altın madencileri, sarı metal için rekor fiyatlara rağmen, Kovid-19 ile ilgili kapanmalardan sonra, maliyet bilincine sahip yöneticilerin yatırımcı getirilerini üretim artışından daha öncelikli hale getirmesiyle tasarruf ediyor.

Merkez bankalarının korona virüs salgınına yanıt olarak teşvik tedbirlerini artırmasıyla altın fiyatları bu yıl% 30 artarak ons başına yaklaşık 2.000 dolara yükseldi.

Scotiabank'ın tahminlerine göre bu, madenciler için nakit artışını tetikledi ve üst ve orta kademe üreticiler 30 Haziran itibariyle yaklaşık 5 milyar dolar nakit tuttu.

Ancak yöneticiler, analistler ve fon yöneticileriyle yapılan röportajlar, madencilerin pahalı projelere harcama yapmaktan ve büyük sermaye gerektiren ve başa baş noktasına ulaşılması yıllar süren marjinal maden yataklarına sahip olmakta tereddüt ettiklerini gösteriyor.

Euro rekor seviyeye yükseldi

BİST, küresel borsalara paralel yükseliyor

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyan15 Eylül 2020 00:15

    Ellerindeki stogu asiri dalgalanmalarda piyasaya surulur .kimsenin ruhu bile duymaz ....neden piyasaya altin surulsun zaten altinin yukselmesi isteniyir....altin stoklarinin azalmasj bile altının yukselmesine sebep olur ..oyunu kuralina gore oynanirsa altinin stabil kalması gerekir

  • EKRİST14 Eylül 2020 11:59

    Altın üreticileri aptalmı sanal para ile altını neden satsınlar ki.

  • Cingöz14 Eylül 2020 13:07

    Altın satmiyorlar demiyor haber, üretim maliyeti yüksek madenleri çalıştırıyorlar diyor. Altın çıkarma maliyetleri 600-1100 dolar/ons, altın fiyatları korona sonrası geri gelir seneye