E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten Türkiye'nin notuna ilişkin açıklama---

Fitch'ten Türkiye'nin notuna ilişkin açıklama

Fitch'ten Türkiye'nin notuna ilişkin açıklama
29 Şubat 2016 - 14:52 borsagundem.com

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'de ekonomik büyümenin beklentiden daha iyi olduğunu belirtti. Gamble Fitch'in Cuma günkü kararının ardından bugün yaptığı değerlendirmede "Türkiye'nin mali pozisyonu yatırım yapılabilir notun temelini oluşturuyor. 2016 yılının büyüme anlamında iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Gamble Türkiye'nin dışsal alanda hassas olduğunu ve bu hassasiyetin uzun zamandır varolduğunu belirterek "Bunu dikkate alıyoruz ve reytinglerimiz bu hassasiyetleri içeriyor" yorumunu yaptı. 

Gamble, bütün faktörler bir araya getirildiğinde Türkiye'de son 6 ay içerisinde istikrarlı bir görünümün ortaya çıktığını belirterek, "İran büyük bir pazar olarak dışa açılıyor. Bu Türkiye için büyük bir fırsat. Türkiye düşük petrol fiyatlarından en çok faydalanan ülkelerden biri. Enerji kontratları sebebiyle bunun cari açığa yansıması yaklaşık 6-9 ay alıyor" değerlendirmesini yaptı.

Fitch Türkiye'ye ilişkin ilk 2016 değerlendirmesini Cuma günü yaparak, uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "BBB-", yerel para cinsinden kredi notunu "BBB" ve not görünümünü "durağan" olarak teyit etmişti. Açıklamada, teyit kararına Türkiye'nin mali disiplinini 2015'te gerçekleşen iki seçime rağmen korunması gerekçe gösterilmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)