E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten Türk şirketi uyarısı---

Fitch'ten Türk şirketi uyarısı

Fitch'ten Türk şirketi uyarısı
24 Mart 2014 - 16:36 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, EMEA bölgesinde risklere en açık olanların Türk şirketleri olduğunu açıkladı

Fitch Ratings, Avrupa-Ortadoğu-Afrika (EMEA) bölgesi için yaptığı stres testinde risklere karşı en açık şirketlerin Türk şirketleri olduğunu bildirdi. Fitch, yavaşlayan büyüme, artan faiz oranları ve ısrarcı şekilde zayıf yerel para biriminin stres faktörleri olarak yer aldığı testte Rus şirketlerinin, özellikle de doğal kaynak sektöründe faaliyet gösterenlerin, gelişmekte olan piyasalarda yavaşlama ile başa çıkmak için en iyi konumda olduklarını savundu.

Fitch, Rus şirketlerinin bu konumunda neden olarak kur riskini hedge etmelerini işaret etti. 
Stres testi modelinde 2014 ve 2015'de para biriminin yüzde 15 değer kaybedeceğini ve yerel para cinsinden ortalama borçlanma maliyetinde 250 baz puan artış olacağını baz aldıklarını ifade eden Fitch, buna göre not verdiği Türk şirketlerini toplam kaldıraç oranlarının 1,5 kat arttığını ve bu risklerin hali hazırda Türk şirketlerine vermiş olduğu notlara yansımış bulunduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist24 Mart 2014 21:26

    rusyadaki parayı tr ye kaptırmamak için her numarayı deniyorlar. Hadi babacan nerdesin bir el at rusya parasına gelsin bu tarafa.

  • Atakan24 Mart 2014 16:51

    Bir siz eksiktiniz. Fed, Geziciler, 17 Aralık Komplosu, Modys sıra ile Türkiye yi batırmaya uğraşıyorsunuz ama nafile.