E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch’ten sürpriz beklenmiyor---

Fitch’ten sürpriz beklenmiyor

Fitch’ten sürpriz beklenmiyor
16 Ağustos 2016 - 07:38 borsagundem.com

Geçen hafta Moody’s tarafından Türkiye’nin notuna dokunulmamasının ardından, sıradaki not şirketi olan Fitch’in kararıyla ilgili yorum yapan analistler ‘düşüş’ yönünde değil, notun korunması yönünde tahminde bulunuyor.

Bilindiği gibi daha önce S&P, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimimin sonrasında Türkiye’nin notunu aşağı çekmişti. 

Türkiye’nin kredi notunu “BBB-” ile “yatırım yapılabilir”, not görünümünü ise “durağan” seviyede tutan Fitch’in 19 Ağustos Cuma günü Türkiye’nin not ve görünümünü yeniden değerlendirmesi bekleniyor.

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash, Fitch’in herhangi bir not indirimine gitmeyeceğini düşündüğünü belirterek, “Darbe girişiminin olası ekonomik etkilerini görebilmek için daha fazla süreye ihtiyaçları olacak” dedi. Ash, “Fitch, genel olarak 3 reyting kuruluşu içerisinde Türkiye karşı daha düşünceli bir eğilim içerisinde. Kuruluş, değerlendirmelerinde kurumsal güç gibi öznel konular yerine objektif kriterlere daha çok ağırlık veriyor” ifadelerini kullandı.

‘Not seviyesi teyit edilir’

TD Securities Stratejisti Christian Maggio, Fitch’in not görünümünü “durağanda” tutması nedeniyle kredi notunun düşmesinin olası olmadığını anlatarak, “Bence değerlendirmenin en olası sonucu Türkiye’nin ‘BBB-’ kredi notunun teyit edilmesi şeklinde olur” dedi.

London Capital Group Kıdemli Piyasa Analisti İpek Özkardeşkaya ise, darbe girişiminden sonra Türkiye’nin iyi toparlandığını ifade ederek, sosyal ve siyasi risklerin belirgin şekilde azaldığını açıkladı. Özkardeşkaya, “5 yıllık CDS fiyatlandırmasına baktığımız zaman, darbe öncesi seviyelere doğru bir gerileme var. Bunlar iyi göstergeler. Fitch’in bu hafta yapacağı değerlendirmeden yatay bir seyir çıkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Fitch Türkiye'nin notunu değiştirir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)