E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'in kararı piyasayı nasıl etkiler---

Fitch'in kararı piyasayı nasıl etkiler

Fitch'in kararı piyasayı nasıl etkiler
19 Ağustos 2016 - 16:20 borsagundem.com

Garanti Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Alev Bosut, Fitch'in Türkiye'ye ilişkin nasıl bir aksiyon alabileceğini ve piyasa beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı

Garanti Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Alev Bosut, kredi notunda bir değişim beklemediklerini, Fitch kararının piyasalarda volatiliteye neden olmayacağını söyledi.

Bosut, konuya ilişkin olarak "Türkiye'nin büyüme gönümünde büyük bir değişiklik yok...Borçlarımızı servis edebilme kapasitemiz var. Fiyatlamalar bir miktar yukarı çıkmış olabilir ama bu durum borç alma ve ödeme kapasitesini çok da fazla değiştirmiyor.. Dolayısıyla bunu ekonomik bir temele oturtarak yapabilmesi çok zor...Reformlar hızlı şekilde geliyor, ev ödevimizi yapmaya çalışıyoruz, güçlü büyüme var. Biz not düşüşünü şu an zor görüyoruz." dedi.

Not görünümünde ise negatife çekilme ihtimali olduğunu söyleyen Bosut, kararın piyasaya olası etkisine dair soruya ise "Çok büyük bir fiyatlama beklemeyiz, volatilite yaratabilir ama oradan geri dönüş olur" yanıtını verdi.

Yurtiçi piyasalarda gözler Fitch kararında

 

Fitch öncesi piyasalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • avanta21 Ağustos 2016 18:58

    hiçbir dediğine inanmayın.. Cüneyt Paksoy ve bu Maviş'in işi gücü oırtalığı karıştırmak. malum; ne kadar karışıklık okka komisyon.. aracım kurumlar ve bınlara mikrofon uzatan Tv'lerin kulağı çekilmeli..