E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFitch'in açıklaması doların kaderini etkileyebilir---

Fitch'in açıklaması doların kaderini etkileyebilir

Fitch'in açıklaması doların kaderini etkileyebilir
26 Şubat 2016 - 08:55 borsagundem.com

Bugün Fitch Türkiye için not kararını açıklayacak

Geçen sene eylül ayı ile birlikte Çin Merkez Bankası’nın Yuan üzerinde yapmış olduğu hamleler, kur savaşlarında piyasaları farklı bir noktaya getirmişti. İhracatını arttırmak için Çin, para birimi Yuan’ın değerini düşürmeye devam ediyordu. Ancak dün yapılan G20 Maliye Bakanları zirvesinde Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou, Çin'in ülke ihracatını artırmak için kurun değerini düşürmeye karşı olduğunu söyledi. Ayrıca Zhou, Çin'in finansal piyasalardaki balonları da önleyeceğini ifade etti. Piyasaya aşırı miktarda Yuan veren Çin Merkez Bankası’nın, yeni bir devalüasyon hamlesi yapma tedirginliği piyasaları sarmıştı. Fakat bu açıklamalar biraz olsun global piyasaları rahatlatacaktır. SP500 endeksi 1940 direncini yukarı aşmayı başararak alım yönünde güçlü bir sinyal üretti. Haftalık bazda da 1940 üzeri kapanışın oluşması halinde önümüzdeki günlerde 1980-2000 seviyelerinin üzeri test edilebilir. Geri çekilmelerde ise 1920 kritik destek seviyemiz olarak yer alıyor.

Fitch, Türkiye’nin Notunu Açıklayacak…

Yurtiçi piyasalarda merakla beklenen konu ise Fitch’in Türkiye hakkında açıklayacağı notu. Fitch nezdinde Türkiye’nin kredi notu yatırım yapılabilir seviye sınırı olan BBB -, görünüm ise durağan konumunda bulunyor. Piyasaların çekindiği konu ise olası bir not indirimi ile Türkiye’nin yatırım yapılabilir notunu kaybetmesi. Ancak son global çalkantıya rağmen ekonomik görünümde yeni bir bozulma gözlemlenmediği için olası bir not indirimi beklenmiyor. Muhtemelen karar piyasalar kapandıktan sonra açıklanacaktır. Kararın açıklanmasının ardından not indirimi olmaması olasılığında TL’de pozitif görünümün devam etmesini bekleyebiliriz. Dolar/TL de önemli destek bölgesi 2.90-2.92 aralığı. Bu seviyenin kırılması halinde 2.84 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Direnç olarak ise 2.95-2.98 takip edilebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)