E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFischer'den flaş enflasyon açıklaması---

Fischer'den flaş enflasyon açıklaması

Fischer'den flaş enflasyon açıklaması
24 Şubat 2016 - 06:33 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı "Petrol fiyatındaki düşüşün sona ermesi ve piyasanın dengelenmesinin ardından enflasyon üzerindeki olumsuz etki kalkacak" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün sona ermesi ve petrol piyasasının dengelenmesinin ardından, fiyatların enflasyon üzerindeki olumsuz etkisinin ortadan kalkacağına inanıyorum" dedi.

ABD'nin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2016 Enerji Konferansı'nda konuşan Fischer, düşük petrol fiyatlarının, geçen sene enflasyonu, Fed'in hedeflediği yüzde 2'lik oranın çok altında tuttuğunu bildirdi. 

Fischer, petrol fiyatlarındaki düşüşün sona ermesi ve petrol piyasasının dengelenmesinin ardından, fiyatların enflasyon üzerindeki olumsuz etkisinin ortadan kalkacağına inandığını anlatarak, ''Petrol fiyatlarının düşük kalması durumunda enflasyon tahmin edilenden daha uzun bir süre Fed'in hedeflerinin altında kalabilir'' ifadesini kullandı. 

Küresel finansal piyasalarda dalgalanmaların ve Asya ile Avrupa ekonomilerinde büyümenin yavaşlamasının ABD ekonomisindeki büyüme ve enflasyonu olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Fischer, Fed'in küresel ekonomide yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti. 

Fischer, Fed'in para politikasının Amerikan ekonomisini desteklemeye devam ettiğini belirterek, 2008'de 1 trilyon dolardan az olan Fed'in bilançosunun, 2014'ün sonunda 4,5 trilyon dolara çıktığını hatırlattı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)