E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFinans ve enerji hisselerinin zamanı geldi---

Finans ve enerji hisselerinin zamanı geldi

Finans ve enerji hisselerinin zamanı geldi
28 Mayıs 2020 - 12:20 borsagundem.com

Deutsche Bank stratejisti Binky Chadha’a göre finans ve enerji sektörlerinin yükselme zamanı geldi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Alman bankacılık devi Deutsche Bank, ABD borsalarında büyük şirketlerin rallisinde sona gelindiğini düşünürken kriz döneminde iyice düşmüş finans ve enerji sektörlerinin yükselmesi için zamanının geldiğini düşünüyor.

Microsoft, Amazon, Apple, Alphabet gibi ABD’nin 10 büyük şirketinin borsa pozisyonlarını “gergin” olarak nitelendiren bankanın Binky Chadha liderliğindeki stratejistlerine göre en büyük ABD hisse senetleri beklenen kâr kazançlarını fiyatlandırırken geride kalan şirketler fiyatlandırmadı.

Aşırı şişmiş dev şirketlerin hisseler için “nötr” önerisi yapan stratejist, S&P 500 endeksi için yılsonu hedefini 3.250 puan olarak belirledi. Bloomberg News tarafından izlenen stratejistlerin yılsonu S&P 500 endeksinin puan ortalaması olan 2.875 seviyesinin oldukça üstü.

2019 tahminlerinde başarılı olan Chadha, benzer bir tahmini 2020’nin sonu için belirledi. Birçok borsa katılımcısı ölümcül korona virüs pandemisi nedeniyle ekonomik tahminlerini aşağı yönlü revize etse de Deutsche Bank’ın stratejisti orijinal tahminlerini hala korumakta. Geçtigimiz gün S&P 500 endeksi Chadha’nın tahmininin %7 oranında altında kapandı.

Chadha önderindeki bankanın stratejistleri aşırı şişmiş teknoloji hisseleri için nötr kalmayı tercih ederken finans ve enerji endüstrilerinin yükseleceğini düşünüyor. Ünlü isime göre defansif sektörler olması gereken fiyatın altında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali ks29 Mayıs 2020 09:10

    Elinizdekini satın banka alın da onlar elinizdekine konsun Başta banka almıştım sağlam hisse diye , aslında çöp hisseymiş.1 ay boyunca param takıldı oraya tüm bankalar yatay seyretti 1 kuruş kar vermedi maliyetine verdim.O süreçte hisselerin yüzde 75 i kendini ikiye katladı.Elinizdekine konmalarına izin vermeyin. Bence banka hisselerinin artışı en son olacak.Onların artışı haziran sonu temmuz başı.Tüm hisseler ikiye katlanınca hepsinden çkıp bankaya hücüm edecekler.Bugün avrupa banka hisseleride bizimkinden farklı değil.onlarda dipte 2 aydır yatay seyrediyor. İşin özeti enayilik yapıp banka almayın 2 hafta içinde havacılık ve spor hisselerinin yüzde 20 daha vermesi gerekiyor. 10 haziran pgsus 75 lira,Doco 450 tav 23 thy 14 olmalı Kendi düşüncemdir ytd

  • A.yilmqz28 Mayıs 2020 17:48

    Prkme elktrk eneryi gelin canlanin

  • Borsa Okuzu28 Mayıs 2020 13:31

    Biz yazsak. Ceza aliriz. Direkt siyle ne alalim. Toplu alim yapalim bari! Nereye geldi? Daha hava yollarinin cikisi bitmedi.

  • EYT MAĞDURU28 Mayıs 2020 13:13

    ÇEVREMDE FORMALİTE BOŞANAN ÇİFT DİKİŞ MAAŞ ALAN ÇOK HAKKI HAKKIYA VERİ İŞSİZİM MADURUM 

  • Mehmet 28 Mayıs 2020 12:51

    Onun İçin mi garan satıyo deustche

  • wers28 Mayıs 2020 12:34

    bankalar aşırı ucuz vakıfbank vs vs 

  • Xxx28 Mayıs 2020 21:32

    Bence de.