E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFilipinler Amerikan Apache yerine Atak alıyor---

Filipinler Amerikan Apache yerine Atak alıyor

Filipinler Amerikan Apache yerine Atak alıyor
14 Mayıs 2020 - 07:08 borsagundem.com

Filipinler, ABD yapımı Apache helikopterleri yerine 6 adet Türk yapımı ATAK helikopteri alacak

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, Filipinler Hava Kuvvetleri'nin (PAF) ABD yapımı Apache veya Viper saldırı helikopterleri yerine Türk yapımı ATAK saldırı helikopterlerinin satın alacağını açıkladı.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, Malacanang'daki basın toplantısında Filipinler Hava Kuvvetleri (PAF) bünyesine katılmak üzere satın alınacak helikopterlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Lorenzana, Filipinler Hava Kuvvetleri'nin ABD yapımı Apache veya Viper saldırı helikopterleri yerine Türk yapımı ATAK saldırı helikopterlerini satın alacağını açıkladı.

Bakan Lorenzana, ABD helikopterlerini satın almaktan vazgeçmelerinin nedeninin ABD ile Filipinler arasındaki ilişkilerin sorunlu olmasından değil, Türk saldırı helikopteri ATAK'ın aynı verimi daha ucuza sağlaması olduğunu ifade etti.

"Saldırı helikopteri satın alma bütçemiz sadece 13 milyar Filipin Pezosu" diyen Bakan Lorenzana, "İhtiyacımızı ABD'den karşılarsak yalnızca 1 ila 2 saldırı helikopteri alabiliriz. Oysa aynı miktardaki paraya en az 6 adet Türk ATAK helikopteri satın alabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Lorenzana, "Türk yapımı ATAK helikopterleri, dünyanın en iyi saldırı helikopterlerinden biri" diyerek ATAK helikopteri için müzakerelerin korona virüs krizinden önce gerçekleştiğini de duyurdu.

Filipin hükümeti daha önce 2 milyar dolara Boeing Apache AH-64E ve Bell Viper saldırı helikopterinin satışını onaylamış, ancak daha sonra alımdan vazgeçmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.14 Mayıs 2020 14:02

    KENDİMIZ İÇİN DE ÜRETMEYE DEVAM EDELİM EN AZ 3000 SALDIRI HELİKOPTERİMİZ OLMALI 20 BİN DE NAKLIYE/SÖNDÜRME HELİKOPTERİMİZ OLMALI

  • Vatandaş14 Mayıs 2020 08:57

    Kemal bey duydun mu adamlar helikopter alıyormuş, nereden, Türkiye'den

  • helal olsun14 Mayıs 2020 08:11

    en azından savunma sanayi de ihracat artırarak cari açığı kapatalım

  • Salih.14 Mayıs 2020 08:02

    Ke..MAL.sen.ne.dersin..bu..osler.. yinemi...muhalefetsin..ha...ha..hay.

  • Erkan Sonel14 Mayıs 2020 07:25

    Siftahı senden bereketi Allah tan gelsin. Pakistan ve birkaç müşteri daha olsa güzel olur.

  • Wers14 Mayıs 2020 07:16

    Kaliteyi ucuza satın alıyorlar Buyrun yerli üretimin faydalarını görüyoruz Hani yerlilik oranı ile dalga geçenler neyin ne olduğunu görsünler