E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFIFA'dan Rusya'ya ağır yaptırımlar---

FIFA'dan Rusya'ya ağır yaptırımlar

FIFA'dan Rusya'ya ağır yaptırımlar
28 Şubat 2022 - 01:13 borsagundem.com

FIFA, Ukrayna'ya saldırılarını kınadığı Rusya'ya yönelik ağır yaptırım kararları aldı

Ukrayna'ya yönelik işgal harekatını sürdüren Rusya'ya ekonomik yaptırımlarla beraber sporda da yaptırım kararları art arda geliyor. Ülkeler bazında gelen Rusya ile maç yapmama kararları sonrası dünya futbolunun patronu FIFA'dan da Rusya'ya yönelik çok ağır yaptırım kararları geldi. 

FIFA, Rusya'da maç oynanmayacağını, karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşının kullanılmayacağını açıkladı.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şiddetin asla çözüm olmadığı belirtilerek, "Barışın acilen tesis edilmesi ve yapıcı diyaloğun başlaması için çağrıda bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Toplanan FIFA Konseyi Bürosu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) tavsiyeleri doğrultusunda Rusya Futbol Federasyonu hakkında acil önlemler almaya karar verdi.

Sonraki duyuruya kadar geçerli olacak yaptırımlara göre, Rusya topraklarında hiçbir uluslararası müsabaka yapılmayacak. Rusya'nın ev sahibi olduğu maçlar da seyircisiz olarak tarafsız sahada oynanacak.

Rusya Futbol Federasyonuna bağlı milli takımlar, "Rusya" ismiyle değil, "Rusya Futbol Birliği (RFU)" adı altında mücadele edecek. Söz konusu takımların katıldığı karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşı kullanılmayacak.

FIFA ayrıca Ukrayna'daki durumun düzelmemesi durumunda, müsabakalardan ihraç edilme de dahil olmak üzere ek bir yaptırım belirlemek için IOC, UEFA ve diğer spor organizasyonlarıyla diyaloğunu sürdürecek.

EK YAPTIRIMLAR GELEBİLİR

FIFA, durumun hızla düzelmemesi durumunda yakın gelecekte uygulanacak olası müsabakalardan ihraç etme de dahil olmak üzere ek önlem veya yaptırımları belirlemek için IOC, UEFA ve diğer spor organizasyonları ile diyaloğunu sürdüreceğini de duyurdu.

FIFA’nın yayınladığı bildiride, “Daha da önemlisi, FIFA, spor hareketinin bu konudaki kararlarında birlik olması gerektiğine ve sporun bir barış ve umut faktörü olmaya devam etmesi gerektiğine kuvvetle inanmaktadır” denildi.

DÜNYA KUPASI MAÇLARI HAKKINDA

Öte yandan 2022 Dünya Kupası eleme maçları için Rusya ile karşılaşacak olan İsveç, Çekya ve Polonya’nın futbol federasyonları, Rusya’ya gitmeyeceklerini açıklamışlardı. Üç ülkenin federasyonu, FIFA’nın konuya bir çözüm bulması gerektiğini belirten bir bildiri yayınlamıştı. Bu konuya da değinen FIFA, “Yaklaşan FIFA Dünya Kupası 2022 elemeleriyle ilgili olarak FIFA, Polonya Futbol Federasyonu, Çekya Futbol Federasyonu ve İsveç Futbol Federasyonu tarafından sosyal medya aracılığıyla ifade edilen kaygıları dikkate aldı. Şimdiden herkesle iletişime geçildi. FIFA, birlikte uygun ve kabul edilebilir çözümler bulmak için yakın temas halinde kalacaktır” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'DEN RUSYA İLE MAÇLARA ÇIKMAMA KARARI

Federasyondan yapılan açıklamada, Rusya'nın askeri müdahalede bulunduğu Ukrayna'nın yanında oldukları belirtilerek, "Yakın gelecekte Rusya'ya karşı oynamayacağız. Karar, ampute futbol da dahil her yaş grubundaki milli maçı kapsamaktadır." denildi.

Polonya, Çekya ve İsveç'in futbol federasyonları da 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turnuvasında eşleştikleri Rusya Milli Takımı ile sahaya çıkmak istemediklerini duyurmuştu.

Chelsea'den Ukrayna'ya destek mesajı geldi

 

Uluslararası Judo Federasyonu, Putin'in onursal başkanlığını askıya aldı

 

Rusya Dünya Kupası’ndan atılır mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)