E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'den tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı Oğuz görevden alındı---

FETÖ'den tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı Oğuz görevden alındı

FETÖ'den tutuklanan CHP'li Urla Belediye Başkanı Oğuz görevden alındı
18 Aralık 2019 - 08:37 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı, Muş'ta 3 belediye başkanını örgüt propagandası yapmak, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'u ise FETÖ'ye üye olmak suçundan görevden aldı

İçişleri Bakanlığı, 3 belediye başkanını "terör örgütü propagandası yapmak", bir belediye başkanını ise "Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmak" suçundan görevden aldı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş'un Bulanık ilçesi Belediye Başkanı Adnan Topçu ile Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve gözaltı süreci devam eden Muş'un Bulanık ilçesi Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik görevden alındı.

FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞTI

"FETÖ'ye üye olma" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz görevinden uzaklaştırıldı.

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı Varto Belediyesine, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirildi.

URLA KAYMAKAMI CAN GÖREVLENDİRİLDİ

İzmir Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine, Kaymakam Önder Can'ın Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

Oğuz'un Anayasanın 127. maddesi ve Belediye Kanunu'nun 47. maddesine istinaden İçişleri Bakanlığının onayı ile geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırıldığı hatırlatılan açıklamada, "Belediye Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca yine Belediye Kanunu'nun 46. maddesi kapsamında Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

CHP'li belediye başkanı Burak Oğuz FETÖ'den tutuklandı

 

31 Mart seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Başkanı seçilen İbrahim Burak Oğuz, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında 16 Aralık'ta ifade vermiş, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Bir dönem FETÖ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR18 Aralık 2019 12:05

    KİMDEN, hangi partiden olursa olsun FETÖ/PKKsever KODESE ŞUTLANACAK, koruyup kollayanların da hayatı zehir edilecek. DEVLETE, MİLLETE YAMUK YAPMAK YOK!..

  • MİSAFİR18 Aralık 2019 11:13

    fetönün önünde diz çöküp sümüklü eteklerine yüz sürenler, siyasetin en tepesinde görevlerinin başındayken, adam hasbelkader bir telefon görüşmesi veya yoldan geçerken bir selamla fetöcü oluyor öyle mi?

  • adalet18 Aralık 2019 11:10

    adalet adalet adalet yeri geldimi herkese lazim olacakkkkk

  • Selahattin Ölmez18 Aralık 2019 10:58

    fetö ve pkk sevicileri iş başına geçmiş.eğer bir itirarızın varsa gidin onları tutuklayan savcıyı hakimi yüreğiniz yetiyorsa karşı çıkıp mahkemeye verin.

  • MİSAFİR18 Aralık 2019 11:20

    hatırlarsan bir zamanlar göbekli bir savcı vardı, önüne geleni ergenekondan içeri tıkıyordu, onun için de böyle konuşuyordun, AKP liler hep birlikte bu adamı alkışlıyordunuz göklere çıkarmıştınız, zırhlı mersedesler tahsis etmiştiniz. '' yüreğiniz varsa''   bundan sende var mı, siz ne ikiyüzlüsünüz, şimdi nerede o göbekli?   memlekette tarafsız savcı ve hakim mi bıraktınız...

  • : ))18 Aralık 2019 09:58

    diz damatlar içeri gierer girecek derken,  fetocu diye görevden alınana bakın ahaha. sokakdaki herker farkında : )) cevap büyük olacak. seçimlerde...

  • ahahah18 Aralık 2019 11:02

    Sebati TROLÜ..., bizim kanunlarımız Atatürk ilke ve inkılapları.. kanunları Nutuk dan öğrendik.. feto zatlarından değil. Bu memleket için   yatarız da..çıkarız da... ama ASLA VE ASLA İHANET ETMEZ VE SUSMAYIZ  : )) GELEN GELSİN.. GİDEN GİTSİN...   : )) aahah sie..

  • Sebati Simez18 Aralık 2019 10:51

    cumhuriyet Bassavcılarını görev çağırıyorum bu kişi bireliri suçlayarak ve bu zatı koruyarak kanunları çiğnemiştir.

  • Alp Arslan18 Aralık 2019 09:04

    Kendi Vekillerl demişti partimiz fetöye teslim oldu. Şaşırmadım. siyonizmin yönettiği hdp ile ortaklık siyonizmin yönettiği fetö ile alaka kurdurur adama...