E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'cu Hakan Şükür: Futbola dönmek istiyorum---

FETÖ'cu Hakan Şükür: Futbola dönmek istiyorum

FETÖ'cu Hakan Şükür: Futbola dönmek istiyorum
22 Şubat 2020 - 09:19 borsagundem.com

Eski futbolcu ve milletvekili, FETÖ firarisi Hakan Şükür verdiği röportajda yeniden futbola dönmek istediğini açıkladı.

Rekorlarla dolu futbol kariyerini noktaladıktan sonra yolu siyasetle kesişti. 2011'de AK Parti'den milletvekili seçildi, spor bakanı olacağına dair dedikodular dolanıyordu Ankara kulislerinde. Ancak, siyaset kariyeri futbol kariyeri kadar uzun sürmedi. Önce partisinden istifa etti, daha sonra da baskı ve tehditleri gerekçe göstererek Türkiye'den ayrıldı. 

Euronews muhabirleri, eski milli futbolcu Hakan Şükür ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki evinde görüştü. İşte haberin detayları..

Hakkındaki iddiaları, suçlamaları, geçmişe dair pişmanlıklarını, geleceğe dair umutlarını, hayallerini sorduk. Neden siyasete girdi? Darbe suçlamaları için ne diyor? Fethullah Gülen ile ilişkisi nasıl? Ailesinin güvenliğinden endişe ediyor mu? Mal varlığına el konulduktan sonra ne iş yaptı ve bundan sonra ne yapmak istiyor?...

'Siyasete girmek istemiyordum ama baskı yapıldı'

Aktif futbolu bıraktıktan sonra, antrenörlük lisansını aldığını ve kesinlikle siyaseti düşünmediğini belirten Şükür "dönemin başbakanı ülkenin bana ihtiyacı olduğunu söyleyerek ısrar etti, baskı yaptı" sözleriyle, Meclis'e neden girdiğini açıklıyor.

Futbol projelerini ülke çapında gerçekleştirme imkanı vadedildiğini söyleyen Şükür, seçildikten sonra bunun mümkün olmayacağını anlamış. "Aslında siyasetin imajımızı, şöhretimizi kullandığını fark ettim" diyen Şükür, şike davası sürecinde yargıya müdahale etmesinin istendiğini söylüyor.

Şöhret olmak, toplumun her kesimi tarafından sevilmek siyasetçiler tarafından kullanılmak isteniyor. Birçok teklif aldım: Belediye başkanlığı, milletvekilliği, spor bakanlığı...

"17-25 Aralık'ta güvenimiz sarsıldı" diyen Şükür, bakanların yargılanmamasına atıfta bulunuyor ve "Bize gelsin yargılansın diyenler, kendileri hakkındaki suçlarla ilgili yargılanmadı." ifadelerini kullanıyor.

İstifasının ardından, tehditler aldığını belirten Şükür, eşinin iş yerinin taşlandığını, çalışanların taciz edildiğini ve bundan dolayı ülkeden ayrılmaya karar verdiklerini vurguluyor.

Şükür'e göre "O gün ses çıkaramayanlar, mahallecilik yapanlar bugün artık çok geç kalındığını görüyor. Türkiye artık, sistemdeki hataları sorgulayanların hain ve terörist ilan edildiği bir ülke haline geldi."

Ancak Hakan Şükür yine de geleceğe dair umudunu koruyor. "Ben, devletimi, milletimi, bayrağımı, bütün değerlerimi çok seviyorum." diyen Şükür'e göre "bu değerlerin arkasına saklanıp suç işleyen insanlara söz söylemek, değerlerimize söylenmiş gibi görülüyor."

Gülen Hareketi ile ilişkisi nasıl?

Darbe suçlamalarına da değinen Şükür "hakkımda böyle bir iddianame yok. Sadece kara propaganda var. İnsanlar suçsuzluğunu değil, iddia sahibi suçunuzu ispat etmek zorunda" diyor ve ekliyor: "Suçlular kimse ceza alsın. Bunu en çok ben isterim. Hangi hareketten, hangi cemaatten kim varsa ceza alsın."

Gülen Hareketi'nin bir dönem Türkiye'de özellikle iktidar tarafından el üstünde tutulduğunu söyleyen Şükür, bu cemaatin düzenlediği organizasyonlara da iktidar üyeleriyle katıldığını, hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağıyla dahi götürüldüğünü aktarıyor.

Gülen Hareketi'nin düzenlediği bazı programlara bugünkü Cumhurbaşkanının uçağıyla gittik. O zaman bunlar yasaldı. Bugün suç oldu"

"O dönem her şöhret gibi ben de bu programlara davet edildim ve katıldım" diyen Şükür, hakkındaki suçlamaları reddediyor."

'Futbola dönmek, antrenörlük yapmak istiyorum'

Hakan Şükür, kazançlarını Türkiye'de değerlendirmeyi tercih ettiğini ve yurt dışına yatırım yapmadığını söylüyor ve bundan dolayı ABD'de zor günler geçirdiğini vurguluyor. Mal varlığına el konulmasının ardından, kısıtlı bir sermayeyle ABD'de başladığı kafe işinin battığını hatırlatan milli futbolcu, kariyerine yine futbolda devam etmek istiyor.

Uber şoförü olduğuna dair haberlere de değinen Şükür, bir dönem Uber işi yapan bir arkadaşına İngilizce öğrenmek için eşlik ettiğini ancak tam olarak şoförlük yapmadığını belirtiyor. Ancak Şükür içinde bulunduğu durumu "Uber dışında başka birçok iş yaptım." sözleriyle açıklıyor.

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutukluluklarına vurgu yapan Şükür, Türkiye'de hukukun işlemediği görüşünde. Rahip Brunson'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın talebiyle serbest bırakıldığını söyleyen Şükür, imkanı olsa bile benzer bir durumdan yararlanmak istemeyeceğini belirtiyor.

İmkanım olsa bile Trump'a yardım istemek için gitmem. Rica ve taleple hukukta aklanma olmaz

Her ne kadar Türkiye'de kalan ailesinin can güvenliğinden endişe etse de, mevcut hukuk sisteminin iktidardan bağımsız hareket etmediğini düşünse de, Şükür bir gün ülkesinin normalleşeceğine dair olan inancını koruyor. Şükür, mal varlığını bir gün geri alacağına dair inancını "Ben alın terimle kazandım. Allah onları zayi etmez." sözleriyle ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim23 Şubat 2020 17:51

    Sersem herif hala doğru dürüst İngilizce öğrenemediğine ve konuşamadığına bahse girerim!  Çünkü ahmaksın!  Aslında inandığın bir dava falan da yok!  Bunlar da zerre kadar duygu yok ıslak odun misali soba da bile yanmaz!  Her şey de önemlisi inandığını zan ettiğin davan ruhunu tatmin etmiyor aksine kemiriyor  bütün servetini de bir ahmaklık uğruna kaybettiğin ve her şeyden önemlisi Allah ın seni ve diğerlerini cezalandırdığı için orada olduğunu anlaman her gün artan bir azap vesilesi olacak!   Benden sana tavsiye bir an önce oradan kaçacak kadar İngilizce  öğren  ve sessizce  sıvış!   Zararın neresinden dönersen kardır!  ''Gittikçe artan bir azap''  sen ve diğerleri için kaçınılmaz olacak!  Yaptığınız  tahribat ve fitne elbette yanınıza kalacak değil. 

  • Vb23 Şubat 2020 05:23

    hala yanlıştan dönme emaresi yok , feto'ya ve fetö'ye laf yok... siyaset yapıyor aklınca, yazık be yediğin kazıklardan da mı akıllanmadın.....RTE aleyhine kullanılacağını bile bile aldandık dedi , bu ve bunun gibiler aldandık,yanlış yaptık dememek için bin dereden su getiriyor.... 

  • Kamil23 Şubat 2020 00:33

    Taşkalede Fetösporu antrene edersin, dön..

  • TÜRKOĞLU23 Şubat 2020 00:01

    Bu değilmi zaten ben Türk değilim diyen Arnavutmş ya git arnavutlk sahip çıksın sana burda hainlere ekmek yok zamanlama da manidar darbe sonrası sahibinin yanına kaçtığında demişti bunu

  • salih22 Şubat 2020 23:45

    Ne oldu,soyup soğana çevirdiler,dımdızlak ortada kaldın.Bu memlekete dün ihanet edenlerle sende kaçtın.Hala pişmanlık duymayıp yaptıklarında haklı olduğunu düşünüyorsun.Bu daha iyi günlerin.....

  • bank asva 22 Şubat 2020 19:36

    ne oldu taşıdığınız paralar bittimi kaldınızmı dımdızlak ya milleti nasıl madur edip götürdünüz paraları bunları rabbim yanınıza bırakırmı milletin paralarını kaırdınız bunların hesabı sorulacak 

  • ----------- ??????????-------------22 Şubat 2020 19:19

    paralar suyu çekdi değil hain seni.belki chp iktidara gelir ise hiç zannemiyor ama ordan milletvekili olabilirsin.

  • Aa23 Şubat 2020 11:19

    Pişmanım demene gerek yok kandırıldım de danışman ol.

  • Tekno papaz23 Şubat 2020 11:15

    Bi bitmediniz Hakan şükür milletvekili olunca eleştirenler CHP’li milletvekilleriydi. Açın şu gözünüzü yeter bu kadar cahillik. FETÖ ne kadar suçluysa sizde o kadar suçlusunuz.

  • Ğolozlu 22 Şubat 2020 17:45

    Bak senin kankan samanyolu spikeri mehmet Akkılıç thy ye kapağı attı gel onun yanında takılırsın.

  • Alabao22 Şubat 2020 17:05

    Ne yani Gülenin talimatıyla istifa etmemiş mi gulene nalet oku görelim

  • halk22 Şubat 2020 15:45

    sen millete hizmet etmedinki   makam istiyorsun  bu ülke senin gibilerini istemiyor 

  • Hacıdede22 Şubat 2020 14:22

    Boş boş konuşmuş. Beyin kopyalanmış, akıl firarda, mantık tutkallanmış. Yazık etti kendine

  • Numan22 Şubat 2020 13:24

    Para bitti galiba

  • mustafa temiz22 Şubat 2020 13:21

    amerika da bir cok takim var calistirsin is vermiyorlar demek ki teknik olarak begenilmiyor turkiye den baska yerde is vermezler buna  ..

  • Deli cevo22 Şubat 2020 12:59

    Her satırında hainlik olan bu röportajı yayınlayarak Türkiye'deki gizli hainlere moral mi verilmek isteniyor.Hain vatansız köpek.daha layiini bulasacksin.

  • BİR DOST22 Şubat 2020 12:51

    FETÖ mensuplarının IQ seviyesini gösteriyor. Yediğin kapa s.çacaksın, ondan sonra aç kalınca tekrar o kapdan yemek yemeye çalışacaksın. Allah inkar edenleri ne duruma düşürüyor.

  • Halil 22 Şubat 2020 12:45

    Fetösporu kur amerikada. Futbola dönmüş olursun.

  • Halil 22 Şubat 2020 12:44

    Param bitti demiyorda. Dımdızlak bıraktı fetö seni.

  • gerçek.22 Şubat 2020 12:28

    chpkk spor seni hemen alır hiççççç merak etme.

  • Türkoğlutürk 23 Şubat 2020 11:20

    Eskileri danışman yapan thy atayan belli, koyun.

  • Kim chu yiu 22 Şubat 2020 13:10

    Gerzek

  • Şeref yoksulu hakan22 Şubat 2020 12:22

    Hala konuşuyorsun kansız hain

  • Denveed22 Şubat 2020 11:50

    Torinoya git.yada TRT ye bedava maaş almaya.Futboldan bisi anlamazsın. ..ancak hazircilik işiniz senin

  • Berber Bekri22 Şubat 2020 11:40

    Olur olur her fani gibi feto orda ölür buda bizzat abd de mücadele verdim yerinde ölümüne sebeb oldum kahraman benim der gelir

  • hisseci22 Şubat 2020 11:33

    Yargılansa ne fayda Topbaşın damadı gibi Bülent Arınçın damadı gibi yalandan 3-5 yıl ceza verip sonra da salıverirler bu yargı sistemi ve siyasi yapı değişmeden hiçbir şey olmaz...

  • Serkan22 Şubat 2020 11:31

    Bu adamı haber diye buraya taşıyan da kayıp bir zihniyet

  • mezarci 22 Şubat 2020 11:26

    Bu omurgazislar surusu/Vatan hainleri cikarlari sozkonusu oldumu hersekle girerler herturlu yalanida bekle.....

  • pazarci22 Şubat 2020 11:23

    Vatan hainlerinin/omurgasizlar surusunun gidecegi yer yagli urgandir.Turkiye, ye nerden geldiyseniz tum pisliklerinizi toplayin gidin Turkiyeden.Turkiye Turk,lerindir...lutfen yayinlayin saygilar.

  • taktik anı.22 Şubat 2020 11:16

    açıklamalarının tamamını okudum. işte fetö ile asimetrik mücadele etmenin  en önemli meselesi.. sinsi şekilde örgüt suçu işliyorlar. ispatı zor suçlar. adamlar her yerde pişkin pişkin suçumuz yokki, suçluysak ispat edilsin diyor. FEYÖ 40 yıldır sinsi sinsi delil bırakmadan örgütü ayakta tutuyor. bunlara acımayalım. hala örgütün tekrar parazit gibi üreyeceği beklentisi var. fetö nün beli kırılmadı.. ne olur hassasiyet devam etsin.

  • Hakan şukur22 Şubat 2020 12:43

    On ucak vereni onun davetlerine katılma emrini vereni ne istedin de vermedik diyeni bitsin bu hasret diyenin bulma günümüzün icine baksınlar ve biz hale suçlu arayalım pes vallahi pes

  • kılıç22 Şubat 2020 11:14

     AÇ KALINCA AKLIN BAŞINA GELMİŞ HAYİNİN DANISKASI OLDUGUN AŞİKAR.

  • döşemeci22 Şubat 2020 11:11

    para bitti para :)) lauk misgibi hayatını mahvtti

  • ya herru ya merru22 Şubat 2020 11:05

    daha bunlar senin için sonun başlangıcı. gerek o futbol camiasına  ve tabii ki en önemlisi aziz milletimize verdiğin zarar ve düşmanlıklar bitmeden kökleri kazınmadan rahat etmen mümkün değil. peki biterse ne olur? o zaman  hainlerle birlikte sen de biteceksin...

  • EMEKLİ ASKER22 Şubat 2020 11:04

    Fetöçü ol diyede baskı yapmadılar.

  • Türkoğlutürk 22 Şubat 2020 20:52

    Yapılmadı mı. Askeriyede yapılmadı mı. İhaleler dağıtılırken yapılmadı mı. Nerede yaşadın

  • EMEKLİ ASKER22 Şubat 2020 11:02

    Yaşadığın Ülke vatandaşı ol orada ne istersen yap.

  • yamaan22 Şubat 2020 10:52

    bu ülkeyi satan şerefsiz parası bitince birbirlerini satınca kıvırmaya başladı,yok siyaset istemiyormuş yok futbolmuş.sülale boyu bu işin içindeler müslümanmış mış ne oldu fetö imamın istemedimi seni  :o)  (M)  (M)  (M) 

  • sakaryalı22 Şubat 2020 10:33

    halen içindeki fetö aşkını inkar edemiyo, şahsına hediye edilen 1 dolar ile geçinir gidersin, siz okunmuş gözü görmeyen kulağı duymayan varlıklara dönmüşsünüz, tankla ezilen, uçakla bombalanan, kurşun sıkılan bu vatan evlatları( şehitler) içinde 2 cümle edeydinya, sen önce beynini yıka, temizle tövbe et. halen fetö gelir diye beklenti içinde olursan Allah sana helal kazandım dediklerini mezarda bile göstermez..

  • Türkoğlutürk 22 Şubat 2020 10:26

    Pislik herif. Konuşmalarını ve yaptıklarını unutmadım

  • Aslaaa22 Şubat 2020 10:18

    Fetö imamı olsun, daha hayırlı. Futbola sızmasını doğru bulmuyorum. Futbolcuları soyacak.

  • trajikomik...22 Şubat 2020 09:34

    para bitti...feto ile en büyük mücadeleyi ben verdim derse şaşırmayın...