E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'de ligden çekilme kararı ertelendi---

Fenerbahçe'de ligden çekilme kararı ertelendi

Fenerbahçe'de ligden çekilme kararı ertelendi
02 Nisan 2024 - 22:08 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ayrıca ligden çekilme ve Süper Kupa'ya çıkmama kararları konusundaki opsiyonları açıkladı.

Fenerbahçe'nin tarihi genel kurulunda yönetim kurulu olağanüstü yetkiler aldı. 

Genel Kurul'da konuşan Ali Koç, ligden çekilme kararının 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdığını açıkladı.

"LİGDE U19'LA ÇIKMANIN ESPRİSİ YOK"

"Maçlara da U-19'la çıkmanın bir esprisi yok. O yüzden Dzeko'ya, Tadic'e, Mert Hakan'a sesleniyorum: Sahaya çıkın, ne yapacaksanız yapın ve şampiyonluğu bize getirin"

"ŞANLIURFA'YA PLAN YAPMAYIN"

"Taraftarlarımıza '2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın.' dedim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, bilet rezerve etmeyin."

"SÜPER KUPA İÇİN İKİ OPSİYONUMUZ VAR"

"Süper Kupa'yla alakalı iki opsiyonumuz var: hiç çıkmamak veya U-19'la çıkmak. Büyüklerimizden aldığımız görüş radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa'da olmalı görüşü. Ben de buna katılıyorum. Karagümrük maçını tarihini değiştirelim diyeceksin... Karagümrük kabul etmezse ne olur diyoruz, hallederiz diyorlar. Karagümrük'ü hallediyorsunuz, Galatasaray'ı halledemiyorsunuz öyle mi? Sen buranın amirisin, vereceksiniz kararı geçeceksiniz. 15 Mart'a kadar Süper Kupa tarihini bekleseydiniz. Lanetli midir nedir bu Süper Kupa, bir türlü dikiş tutturamadı. Avrupa'da oynayan, rakibimiz olan takımların federasyonları takvimi değiştirecek ama bizim federasyonumuz 'ülke puanı vatan millet' derken Süper Kupa tarihini değiştirmeyerek Fenerbahçe'nin hem şampiyonluk hem Avrupa yoluna taş koyacak. Bu maça çıkmayalım diyen o kadar çok insan var ki."

"SÜPER KUPA'YA ÇIKMAZSAN..."

Bir karar vermeliyiz. Süper Kupa'ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa'ya kalamıyorsunuz. problem değil. Daha önemlisi 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti var. Herhalde bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız.

"ÜÇÜNCÜ OPSİYON TÜRKİYE KUPASI"

Önümüzdeki sene Türkiye Kupası'na katılmamak, sizlere soracağımız üçüncü opsiyon. En az 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmama düşüncesindeyiz. Türkiye Kupası külliyen zarar. Önümüzdeki sezon yeni bir format oluyor, Fenerbahçe'siz yapsınlar o formatı.

"TRABZON'A GİTMEYELİM OPSİYONU"

"Faili meçhul olay çözülene kadar Trabzon deplasmanına gitmeyelim opsiyonu var. Bu opsiyon aklımıza yatıyor ama sadece 3 puan değil 6 puan eksiliyor. Yarışı etkiler. Yine U-19'la gidelim fikri var."

"BEŞİKTAŞ'LA SÜPER KUPA'YI OYNAYALIM"

"Beşiktaş'la hareket ederek 2011 Süper Kupası'nı en kısa sürede oynayarak hakkımızı gasp edenlerden almamız isteniyor. Yayın havuzunda çıkalım isteniyor, keşke çıkabilsek. 3 katı gelir sağlayabiliriz ama kanunen sıkı sıkıya bağlanmış bir durum. Mümkün değil."

Mevcut yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilen maddeler şöyle:

Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U19 takımıyla katılmak.

Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U19 takımıyla katılmak.

Türkiye'de futbol faaliyetlerimizle ilgili kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA'nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısı, çoğunluğun sağlanmasıyla başladı. Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına gerekli çoğunluk olan 22 bin 588'in üzerinde sarı-lacivertli üye katılım sağladı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik, tarihe geçen bir gün yaşandığını, çoğunluğun sağlanması için gereken sayıyı da geçtiklerini vurguladı. Gayrettepe'de yaşanan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Bilecik, sözlerine şöyle devam etti:
"Bugünü iyi not edin. İleride bir gün hepinizin bugünü gururla hatırlayacağını 'Ben de oradaydım' diyeceğinizi biliyoruz. Bugün hakkımızı aramak için ayağa kalkacağımız gün. 'Fenerbahçe oyunun içinde ancak yarışın dışında kalsın' diyorlar. Fenerbahçe girdiği her oyuna yarışı kazanmak için girer, alnının teriyle de o yarışı kazanır. Son zamanlarda etkisinin artırıldığını gördüğümüz yaşadığımız bu olaylar, kulübümüzün manevi benliği açısından büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu gidişata dur demek için bir aradayız. Haksızlıkları sorgulamak ve ortak karar vermek için bir aradayız. Bizi buraya getiren şey, Trabzonspor maçında yaşadıklarımız değildir. Ancak Trabzonspor maçında futbolcularımıza yapılan linç girişimleri bardağı taşıran son noktadır. Her insanın yeter dediği bir nokta var. Bize yapılan haksızlıkları yarına da bırakmayacağız, kimsenin yanına da bırakmayacağız."

YÜKSEK DİVAN KURULU BAŞKANI UĞUR DÜNDAR SEÇİLDİ

Erol Bilecik'in açılış konuşmasının ardından kongreyi yönetmesi için genel kurul başkanlık divanına, aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı olan Uğur Dündar seçildi.

Toplantının ana gündem maddesi şu şekilde oldu:

"17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden futbol A takımının Süper Lig'den çekilmesi dahil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi."

Statta düzenlenecek toplantı öncesinde sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle futbol A takımı teknik direktörü İsmail Kartal, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde alana giriş yaptı. Ali Koç ve İsmail Kartal'a, futbolculardan Bright Osayi-Samuel ve Ferdi Kadıoğlu da eşlik etti. Başkan Koç ve beraberindekiler, tribünlerde yerini alan kongre üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Ali Koç, Erden Timur'a ateş püskürdü: Yarım aklıyla...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 87,10
En Yüksek: 88,20
En Düşük: 85,95
Değişim 0,11 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,28
İşlem Hacmi 110.355.740
Toplam Adet: 1.268.796
Ağırlıklı Ort.: 86,92
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala03 Nisan 2024 07:40

    Kadıköy kararını verdi. 2012 yılında Trabzon yoneticisi olan şike ile sampiyonlugumuz çalındı diye stv ye roportaj veren imamoglunnu sectiler

  • Slm03 Nisan 2024 06:51

    Boş lakırdı yapamayacağınız işleri övünür gibi çıkıp yok ligden çekileceğiz,yok yayın ihalesinden çekileceğiz,diyerek ancak kendinizi kandırırsınız,o kadar küçüksünüz ki daha düne kadar çayırlarda çimenlerde oynanan 100 sene önce ki gazozuna oynadığınız maçları bile gündeme getirip formayı yıldızlayalım 4 yıldız 5 yıldız olsun diye kadar küçülmüştünüz nasıl bir yönetim anlayışı sizinki

  • Reis03 Nisan 2024 03:45

    Kime hizmet ediyorsun Ali koç

  • Pala03 Nisan 2024 07:42

    Akpye hizmet ediyor. Erdoganin atadığı federasyona hakemlere fetonun ajanı diyor. Ulann fetosu hepsi akpli mhpli insanlar. Hatali kararlarda tek sorumlu erdogan

  • oktay doğaner03 Nisan 2024 02:03

    öyle bi karar yoktu ki ertelensin böyle kibirli kişilerin hep son söylediklerine bakacaksın.

  • Korkak 02 Nisan 2024 23:48

    yiyorsa çekil

  • pazarci02 Nisan 2024 23:34

    Yemedi....sikiysa cekil,

  • Sedrettin Özdemir 02 Nisan 2024 23:56

    Yaşa Fenerbahçe