E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Kim Min-Jae'den 11 ayda 15 milyon euro kazandı ---

Fenerbahçe Kim Min-Jae'den 11 ayda 15 milyon euro kazandı

Fenerbahçe Kim Min-Jae'den 11 ayda 15 milyon euro kazandı
16 Temmuz 2022 - 09:20 borsagundem.com

Sarı Kanarya, 2021 yılının Ağustos ayında 3 milyon euroya aldıkları savunma oyuncusunu 11 ay sonunda 18 milyon euroya satarak 15 milyon euro kazandı.

Fenerbahçe futbol takımı, 2021 yılının Ağustos ayında 3 milyon euroya aldıkları 25 yaşındaki savunmacıyı 11 ay sonunda 18 milyon euroya satma başarısı gösterdi. Fenerbahçe'nin bu tür satışları devam edebilir.

Fenerbahçe'de Kim Min Jae belirsizliği son buldu. 25 yaşındaki Güney Koreli stoper için Napoli ve Rennes karşı karşıya geldi. İtalyan ekibinin son teklifine 18 milyon euro ile karşılık veren Fransız temsilcisi, transferde mutlu sona ulaştı.

4 yıllık sözleşmeye imza atacak olan Kim'e 2.4 milyon euro yıllık ücret verilecek. Başarılı oyuncunun menajerlerine de 3 milyon euroluk bir ödeme yapılacak. Bu transfer yarışında Rennes'in galip çıkmasında Kim'in menajerine yapılan yüksek ödeme de etkili oldu.

Sarı-Lacivertliler, başarılı stoperi 2021 yılının Ağustos ayında Guoan takımından 3 milyon euro karşılığında transfer etti. Bu satışın gerçekleşmesiyle birlikte Fenerbahçe yaklaşık 11 ayda verdiği paranın 6 katını kazanmış oldu.

Ali Koç'un Fenerbahçe başkanlık döneminde Giuliano 10.5, Josef de Souza 12, Eljif Elmas 16 ve Kosovalı santrfor Vedat Muric ise 17.5 milyon euroya yurt dışına satıldı. Bu satış miktarları bonuslar hariç kasaya giren rakamlar oldu. Kanarya'nın bu tür satışları önümüzdeki dönemde de devam edebilir

Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alan Crespo, Rossi, Zajc, Berisha ve Pelkas ile ilgilenen çok sayıda kulüp bulunuyor. Sarı-Lacivertliler, bu oyuncuların satışından iyi bir gelir elde etmek istiyor.

Bu oyuncuların satışıyla birlikte yabancı kontenjanında yer açılması planlanıyor. Böylece transfer listesinde yer alan diğer isimlerle ilgili girişimler de hızlandırılmış olacak. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, tüm gelişmeleri yakından takip ediyor.

Fenerbahçe UEFA listesini bildirdi: 10 isim yer almadı!

Galatasaray ve Fenerbahçe transferde karşı karşıya: Kim kazanacak?

Fenerbahçe'nin yıldızı Ada yolcusu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik16 Temmuz 2022 10:47

    Futbol kulüplerinin yaptığı transferlerden, kulüp yöneticisi ve futbolcu menajeri aldıkları komisyonlardan iyi para kazanıyorlar da kulüpler borç batağındalar.