E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe, İstanbulspor'a konuk olacak---

Fenerbahçe, İstanbulspor'a konuk olacak

Fenerbahçe, İstanbulspor'a konuk olacak
30 Ekim 2022 - 16:07 borsagundem.com

Süper Lig'de ve Avrupa aldığı olumlu sonuçlarla iyi bir ivme yakalayan Fenerbahçe, bu akşam 20.00 de İstanbulspor'a konuk olacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi Mustafa Kürşad Filiz yönetecek

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Ligin 11. haftasında, evinde yaptığı maçta aynı puana sahip olduğu Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup edip puanını 23'e çıkaran ve liderliğe yükselen sarı-lacivertliler, deplasmandaki İstanbulspor maçından galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Bireysel programlar eşliğinde çalışmalarını sürdüren Mert Hakan Yandaş ile tedavileri devam eden Luan Peres, Diego Rossi ve Gustavo Henrique maçta forma giyemeyecek.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, hakem Mustafa Kürşad Filiz yönetecek.

Öne çıkan istatistikler

- Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu rakibi olan Fenerbahçe ile karşılaşmaya hazırlanan İstanbulspor (34M), son üç randevuyu gol atamadan kaybetti.

- İstanbulspor'a Süper Lig'de konuk olduğu son iki maçı gol yemeden kazanan Fenerbahçe (1-0 & 3-0), daha önceki iki ziyaretini gol atamadan kaybetmişti (0-1 & 0-2). Sarı-lacivertliler, bu deplasmanda Mayıs 1964'ten bu yana üst üste üç gole kapama yapamadı (2G 1B).

- Bu sezon evinde oynadığı dört Süper Lig maçını kazanamayan İstanbulspor (1B 3M), lig tarihinde ilk kez bir sezonun ilk beş iç saha karşılaşmasını galibiyetsiz geçme tehlikesiyle karşı karşıya.

- Ligdeki son iki deplasman maçında gol yemeyen Fenerbahçe (1G 1B), daha uzun bir seriyi en son Aralık 2014-Ocak 2015 arasında yaşadı (3 maç). Bu sezon Süper Lig deplasmanlarında Fenerbahçe'den (3) daha fazla gole kapama yapan tek takım Galatasaray (4).

- Süper Lig'deki son üç maçını ikişer gol yiyerek kaybeden İstanbulspor, bu şekilde daha uzun bir seriyi en son Ağustos-Eylül 2004 arasındaki beş karşılaşmalık dönemde yaşadı. Bu sezon ligde İstanbulspor'dan (10; Antalyaspor & Ümraniyespor ile eşit) daha fazla iç saha golü yiyen tek takım Kasımpaşa (14).

- Süper Lig'deki son maçında İstanbul Başakşehir'i 1-0 mağlup eden ve bu sezon ilk kez üst üste üç galibiyet alan Fenerbahçe, son altı karşılaşmanın beşinde kalesini gole kapattı. 2022/23'te çıktığı 10 maçın altısında 3+ gol atan sarı-lacivertliler, şimdiden geçen sezonun tamamında ulaştığı geride bırakmak istiyor.

- Süper Lig'in 2022/23 sezonunda Fenerbahçe'den (436 dakika; Beşiktaş ile eşit) daha uzun süre skor avantajıyla oynayan tek takım Kayserispor (467). Bu dönemde İstanbulspor'dan (421 dakika) daha uzun süre skor dezavantajı yaşayan iki ekip bulunuyor: Sivaspor (430) & Alanyaspor (439).

- Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol beklentisi (20.21 xG) ve net gol pozisyonu üreten (37) takım Fenerbahçe. İstanbulspor ise bu dönemde iki alanda da en düşük sayılara sahip ekip (8.7 xG & 13 net gol pozisyonu).

- Kasım 2020'den (Polonya Ligi) bu yana ilk lig golünü son hafta Antalyaspor'a atan İstanbulspor stoperi Adi Mehremic, bu sezon Süper Lig'deki ilk isabetli şutunu gole çevirdi.

- Süper Lig'deki son iki maçında da gol sevinci yaşayan Diego Rossi (1 gol vs Ankaragücü & 1 gol vs İstanbul Başakşehir), lig kariyerinde en son Temmuz 2020'de üç karşılaşmalık bir seri yaşadı (MLS; 6 gol).

Muhtemel 11'ler

İstanbulspor: Jensen, Mehmet, Okan, Mehremic, Oğuzhan, Muammer, Melih, Ali, Topalli, Ethemi, İbrahim

Fenerbahçe: Altay, Ferdi, Serdar, Szalai, Alioski, Arao, İrfan, Zajc, Emre, Batshuayi, Valencia (BeinSports)

Jesus istedi: Fenerbahçe'den ara transfer bombası!

Fenerbahçe: 1 - Başakşehir: 0

Fenerbahçe'den Cumhuriyet logosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)