E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe 22 Mart'ta şampiyon---

Fenerbahçe 22 Mart'ta şampiyon

Fenerbahçe 22 Mart'ta şampiyon
03 Şubat 2015 - 09:42 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Fenerbahçe'nin derbilerin ardından şampiyon olacağını söyledi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp dergisinin Şubat sayısına verdiği röportajda iddialı açıklamalarıyla dikkat çekti. Yıldırım, geçen yıl Nisan ayında şampiyonluk kutlayan taraftarın bu sezon aynı coşkuyu Mart ayında yaşayabileceğini anlattı. İşte Yıldırım'ın ağzından 4. yıldız tarihi: "Avantajımız oyuncuların şampiyonluğa inanmaları ve bu yolda kenetlenmeleri… İkincisi, kulüp olarak vecibelerimizi yerine getirmemiz. Biz diğer kulüpler gibi 5 ay sonraya ödeme yapmıyoruz. İkinci yarının 8. haftası sonunda derbi maçlarımızı kazandığımız takdirde, şampiyon olur 4. yıldızı garantileriz. Karakterli bir takımız ve taraftarın bizi yalnız bırakma lüksü yok." 

YABANCIDA YANILDIKLARINI ANLAYACAKLAR

Başkan Aziz Yıldırım, yeni yabancı kuralı için de şunları söyledi: "Yabancı futbolcu kurallarındaki tutarsızlıklar nedeniyle Cristian ve Yobo'yu paralarını ödeyip gönderdik. Krasic'i kadro dışarı bıraktık. 6 ay sonra sen kuralı yine değiştirdin. Peki, benim zararımı kim ödeyecek? Bu konuyu da mahkemeye götüreceğiz. Türk futbolunun menfaatleri yerine 3-5 futbol baronunun menfaatlerini koruyan uygulamaları ya da bunları uygulayanları değiştireceğiz. Federasyonun yapacağı iş şu: Ya toptan serbest bırakacak, ya da tamamen yabancıyı yasaklayacak. Bu kadar kolay bir şeyi bu kadar zor hale sokuyorlar. Çok yakında fena halde yanıldıklarını anlayacaklar." 

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN KULÜBÜ TFF'DİR

Aziz Yıldırım'ın yayın havuzundan, dolmayan statlara, 1 Milyon Üye'den amatör branşlara önemli satırbaşları ise şöyle: 
Türkiye 'nin en pahalı ve zengin kulübü TFF'dir. Amaç dekoder satışını arttırmak mı, yoksa Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden kulüplerin gelirlerini arttırmak mı? 
Futbolu korumak istiyorsanız, o zaman Fenerbahçe Spor Kulübü'nü de korumak mecburiyetindesiniz. Biz Fenerbahçe olarak "Havuz bozulsun" demiyoruz. Fenerbahçe'nin hakkını teslim edin diyoruz. 
Müdahalelerden, kumpaslardan dolayı her şeyi 'Her şeyi dört dörtlük yapamadık ama Türk sporunda Fenerbahçe liderdir. O liderliği 9 branşta madalyalarla kazandık. 
Biz Vefa'yla oynarız, Beykoz'la oynarız, yine hakkımızı alırız. Ben Fenerbahçe'nin haklarını savunuyorum. 
İdda 'nın pazar payı yaklaşık 4 milyar dolar. Peki spora katkıları ne kadar? Biz 6 milyon dolar almışız. 
Tüm statlar boş. Önemli sebebi Passolig ve her yerde bol bol spor yayını olması. 
Bütün belediyeler spordan elini çekmeli. Belediyeler ile ilgili hiçbir takım olmamalı. 
F.Bahçe'nin 250 milyon dolar bütçesi var. Hedefimiz bu rakamları en azından 300'lere 350'lere çıkartmak. O zaman biz büyük takımlarla başa baş oynarız.

22 MART'A KADAR Kİ MAÇLAR

19. Hafta: 7 Şubat F.Bahçe-Trabzon 
20. Hafta: 14 Şubat G.Antep-F.Bahçe 
21. Hafta: 23 Şubat F.Bahçe-Akhisar 
22. Hafta: 28 Şubat T.Konya-F.Bahçe 
23. Hafta: 8 Mart F.Bahçe-G.Saray 
24. Hafta: 15 Mart G.Birliği-F.Bahçe 
25. Hafta: 22 Mart F.Bahçe-Beşiktaş

3 GÖRÜŞ
GÜRCAN BİLGİÇ: Kağıt üzerinde çok doğru


Aziz Başkan'ın sözleri kağıt üstünde doğru değerlendirilebilir. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinizi yendiğinizde puan avantajını elinize geçirirsiniz, onlar da birbirleriyle oynayacağı maçlarda yine puan kaybederler. O nedenle 8. hafta bittiğindeki puan durumu şampiyonluk yolunu belirler. F.Bahçe 3'te 3'le geçerse dördüncü yıldızı takar.

LEVENT TÜZEMEN: Psikolojik baskı yapıyor

Aziz Yıldırım tam bir psikolojik savaş uzmanı. Rakip kulüplerin zaaflarını bildiği için ortama göre ya gerilim yaratıyor ya da rakiplerinin psikolojisini bozacak demeçler veriyor. Futbolda rakibe saygı diye bir kural vardır. Aziz Başkan şampiyonluk yarışında kendisine G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon'u rakip görüyor diğer takımlar için "Sizler mezesiniz" diyor.

METİN TEKİN: Düğüm 30. hafta çözülür

Bu iddia Başkan Aziz Yıldırım'ın bir görüşüdür. Aziz Bey, ligin ikinci yarısının ilk 8 haftasını kendi çerçevesinde böyle yorumluyor. Ama bana göre, 8. haftaya kadar bu dereden daha çok su akar. Çünkü oynanmamış her maç kazanılması zor maçtır. Bu da benim görüşüm olarak yerini alsın, ligin finalinin 30. haftada belli olacağını düşünüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)