E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe 2-1 Kasımpaşa---

Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa

Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa
24 Şubat 2024 - 21:05 borsagundem.com

Fenerbahçe, Süper Lig'in 27. haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Ligde Galatasaray ile kıyasıya liderlik mücadelesi veren sarı-lacivertli ekip zirve yarışında hata yapmadı, Mert Hakan ve Batshuayi'nin golleriyle 3 puanı aldı.

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, zirve yarışında hata yapmadı.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede her iki takım da ilk yarıda geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı. Kasımpaşa; Fall ve Omeruo'yla, Fenerbahçe de Cengiz Ünder, Mert Hakan Yandaş ve Dzeko ilk yarıda gole yaklaşan isimlerdi.

Golsüz sona eren ilk yarının ardından ikinci devrede fırsatları değerlendiremeyen Fenerbahçe, 58. dakikada meşin yuvarlağı filelerinde gördü.

Soldan kazanılan korner atışında Aytaç Kara'nın ortasında Porozo'nun kafa vuruşunda Kasımpaşa 1-0 öne geçti.

64. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mert Hakan Yandaş, direkt kaleye gönderdiği şutla fileleri havalandırdı.

Fenerbahçe galibiyeti uzatma dakikalarında yakaladı. 90+4. dakikada VAR uyarısı sonrasında Yunus Emre Gedik'in elle oynadığına hükmeden hakem Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi. 90+6. dakikada topun başına geçen Batshuayi'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ali Emre Yanar'dan dönerken Belçikalı futbolcu önünde kalan topu düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 2-1.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 70 yaparak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 39 puanda kaldı.

Mert Hakan bir ilki yaşadı

Takımının kazandığı frikikte topun başına geçerek eşitlik golünü kaydeden Mert Hakan Yandaş, Trendyol Süper Lig kariyerindeki ilk frikik golünü kaydetmiş oldu. Kasımpaşa'nın devre arası transfer döneminde kiralık olarak kadrosuna kattığı Jackson Porozo da İstanbul ekibi ile ilk kez gol sevinci yaşadı.

Önemli Anlar

12. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Tadic'in arka direğe yaptığı ortada Dzeko kafayı vurdu. Kaleci Ali Emre'nin son anda çeldiği top boşta kaldı, Cengiz altı pas içinde zor pozisyonda meşin yuvarlağa dokundu, top üstten dışarıya çıktı.

23. dakikada Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kazandı. Cengiz'in kullandığı serbest vuruşta altı pas önüne gelen topa Djiku kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

36. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Sol kanatta topla buluşan Tadic, Kasımpaşa ceza sahasında uygun pozisyondaki Mert Hakan Yandaş'a pasını attı. Mert Hakan'ın ayak içiyle yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Mücadelenin 45+2. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Edin Dzeko golü buldu ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Karşılaşmanın 53. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında Oosterwolde topu rakip ceza sahasının içerisine gönderdi ancak Kasımpaşa savunmasında Porozo topa dokundu ve topu kornere gönderdi.

Mücadelenin 59. dakikasında Kasımpaşa'nın kazandığı korner sonrasında sahneye çıkan Jackson Porozo, takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 62. dakikasında serbest vuruş kazanan Fenerbahçe'de topun başına geçen Mert Hakan Yandaş, takımının eşitlik golünü kaydetti.

80. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Michy Batshuayi'nin şutu yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın 90+6. dakikasında penaltı kazanan Fenerbahçe'de topun başında geçen Batshuayi penaltı vuruşunu kaçırırken, sonrasında pozisyonu takip edip takımını öne geçirdi.

MAÇ NOTLARI

İç sahada üst üste 5 maçta gol yedi
Kasımpaşa karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, evinde oynadığı son 5 maçta da kalesinde gol gördü. Galatasaray ile oynadığı derbi maçtan 0-0'lık beraberlikle ayrılan sarı-lacivertli ekip, bir sonraki iç saha maçında TÜMOSAN Konyaspor'u 7-1 mağlup etti. Farklı kazandığı bu maçın ardından Yılport Samsunspor'la 1-1 berabere kalan İsmail Kartal'ın öğrencileri, MKE Ankaragücü'nü ise 2-1'lik skorla geçti. Corendon Alanyaspor'la sahasında 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yolunda yara alan sarı-lacivertli takım, Kasımpaşa karşısında da kalesini gole kapatamadı.

Fenerbahçe ligde son 5 maçın 4'ünde geriye düştü
Kasımpaşa karşısında 58. dakikada yediği golle 1-0 mağlup duruma düşen Fenerbahçe, ligdeki son 5 maçın 4'ünde ilk golü yiyen taraf oldu. 23. haftada iç sahada oynanan MKE Ankaragücü karşılaşmasının Tolga Ciğerci'nin 13. dakikada penaltıdan attığı golle mağlup duruma düşen sarı-lacivertliler, Cengiz Ünder'in ilk yarıda kaydettiği 2 golle mücadeleyi 2-1 kazanmıştı. 24. haftada Bitexen Antalyaspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ederken kalesini gole kapatan Fenerbahçe, bir sonraki haftada iç sahada Corendon Alanyaspor'u ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısını Augusto'nun golüyle 1-0 mağlup tamamlayan İsmail Kartal'ın öğrencileri, ikinci yarıda Tadic ve Dzeko'nun golleriyle öne geçse de sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Geçen hafta Çaykur Rizespor deplasmanında da ilk yarıyı mağlup tamamlayan Fenerbahçe, maçın ikinci yarısında Serdar Dursun, Dzeko ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle 3-1 kazanmıştı. Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında da 58. dakikada geriye düştü. Porozo'nun golüyle geriye düşen Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş'ın 64. dakikada frikikten attığı golle eşitliği yakaladı.

Alexander Djiku cezalı duruma düştü
Fenerbahçe'nin Ganalı savunmacısı Alexander Djiku, Kasımpaşa maçının 84. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Hajradinovic'e yaptığı faul sonrasında sarı kartla cezalandırılan Djiku, Atakaş Hatayspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. 29 yaşındaki futbolcu bu sezon forma giydiği Corendon Alanyaspor, RAMS Başakşehir ve Mondihome Kayserispor maçlarında sarı kart görmüştü.

Fenerbahçe'nin konuğu Kasımpaşa

Fenerbahçe'ye UEFA Konferans Ligi'nde sürpriz rakip!

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu!

Fenerbahçelileri yıkan haber: İşte Szymanski'nin yeni takımı!

Potada Türkiye Kupası Fenerbahçe Beko'nun

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 87,00
En Yüksek: 90,60
En Düşük: 86,75
Değişim -4,55 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,27
İşlem Hacmi 167.236.270
Toplam Adet: 1.895.301
Ağırlıklı Ort.: 88,20
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü25 Şubat 2024 18:23

     FENER son anda gülüyor da; Vatandaş seçimden önce son anda ağlayacak ,ben de ağlayarak eve kapanıp  yenildik ama ezilmedik ŞARKISI söyleyeceğim..........

  • Eski 1 Fenerli 25 Şubat 2024 13:54

    Artık ayan beyan ortada... Bu Fenerbahçe maalesef koç gibi bir yatırım şirketine dönüşmüştür. Sportif hiç bir çekiciliği kalmayan her kulüb ile kavgalı hedefleri belirsiz garip bir nakit sirkülasyonu olan devasa borç içinde yarı politik yarı spor mecrasında yüzen dev bir Titanic... Benim gibiler için taraftar çekiciliği tükenmiş olsa da hâlâ ülke gündemini işgal eden bir yük... Maalesef...

  • YORUM 25 Şubat 2024 11:54

    futbol bitmiş bu ülkede, iddaa ve bahisler futbolu farklı yönlere taşıdı

  • GS25 Şubat 2024 11:13

    Yine hakkımız yenildi son dakikada yine penaltı ile punı FB verip kurtardılar ve bu sene şampiyon yapacaklar anlaşılan öyle penaltı olurmu hiç.

  • Ahmet Toksoy25 Şubat 2024 09:59

    FB, hemen hemen her maçta hakkı olmadığı halde penaltı kazanıyor. Bu sene sanki FB’yi şampiyon yapmak için futbolun kurumları ağız birliği etmişler. Özellikle hakemlerin tavrı çok işginç. FB camiası be başkanları sürekli algı yaratarak hakemler üzerinde de bu psikolojik üstünlüğü sağlamaya çalışıyorlar. Bu anlayışla ülke furbolunda gelişme beklememek lazım. Yazıklar olsun…

  • yeri yok24 Şubat 2024 23:31

    Pas oyunu oynayamayan Mert Hakan ın takımda yeri yok. iki kişiyi çalımlamadan ayağından top çıkmıyor.