E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in şahinleri start bekliyor---

Fed'in şahinleri start bekliyor

Fed'in şahinleri start bekliyor
07 Aralık 2022 - 09:26 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Piyasalarda haftanın son işlem gününden beri risk iştahının düşmeye devam ettiği söyleyebiliriz. Bu haftanın geri kalan kısmı için sadece Cuma günü açıklanacak olan ABD üfe verisi piyasalarda bir miktar belirleyici olabilir. Ancak asıl piyasaların odağında gelecek hafta ABD’den açıklanacak üfe ve Fed’in toplantısı olacak.

ABD endeksleri satıcılı başladığı günü %2’ye varan değer kaybıyla tamamladı. ABD vadeliler ise %0,20 civarında pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri teknoloji hisseleri öncülüğü %1 civarında düşüşle tamamladı. Bölgedeki en önemli haber akışında ise AMB’nin bankalara hisse alımı yapmamalarını önermesinin ardından bankalarda hisse alımlarının gerçekleşecek olması oldu.

Asya endekslerindeki karışık görünümün bugüne de yansıdığını görmekteyiz. Sabah saatlerinde Çin’den aldığımız dış ticaret verilerinde ihracatta gerilemenin devam ettiğini gözlemledik

BİST100 endeksinde psikolojik seviye olan 5.000 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Yükselişlerde Şişe,Sasa ve Bim hisseleri ön plana çıkarken Türk Hava Yolları hisselerinde görülen düşüş değer kazanımlarını törpüledi. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 268$ seviyesinden fiyatlanmaktayız.

Düşüş yönlü fiyatlanmalarda 267$ ve 264$ destekleri, yükselişlerde ise 270$ direncini takip ediyor olacağız.

Günün veri akışında ise Almanya’dan sanayi üretimi ve Euro Bölgesi büyüme verisi yer alıyor.
BİST100 endeksinde sınırlı bir açılış bekliyoruz.

Borsada trend altında satışlar hızlanabilir

 

Piyasalar artan belirsizliklerle negatif seyrediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 07/12/2022

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)