E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Fed'in geri çekilmesi Aralık'a kalır'---

'Fed'in geri çekilmesi Aralık'a kalır'

'Fed'in geri çekilmesi Aralık'a kalır'
29 Ağustos 2013 - 11:09 borsagundem.com

Fed'in, Suriye'de tırmanan gerilim nedeniyle varlık alımını azaltma kararını erteleyebileceği öne sürüldü.

Bundan sadece birkaç gün önce, Fed'in ayda 85 milyar doları bulan tahvil alımlarında Eylül itibariyle azaltmaya gideceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Suriye'de yaşanan sorunlar ve batılı ülkelerin hava harekatı düzenleyeceği endişesi, Fed'e yönelik beklentileri değiştirdi.
'BU KADAR BELİRSİZLİK VARKEN KARAR ALMAK ZOR'
Chapdelaine Foreign Exchange Müdürü Douglas Borthwick, "Piyasada bu kadar belirsizlik varken Fed'in parasal genişlemeden çekilme kararı alması çok zor. Bence geri çekilme kararı Aralık ayına kalacak" dedi. 'EYLÜL'DE KARAR İHTİMALİ DÜŞTÜ'
Londra merkezli SLJ Macro Partners hedge fonu yöneticilerinden Stephen Jen ise "Fed'in Eylül'de bir karar alma olasılığı düştü. Dünyanın petrol fiyatlarını etkileyebilecek bir bölgesinde savaş ihtimali var. Petrol 20 dolar daha artarsa Fed ne gerekçeyle geri çekilmeye başlar bilmiyorum" şeklinde konuştu.
ABD'DE YİNE BORÇ TAVANI RİSKİ YAKLAŞIYOR
Reuters, yatırımcı beklentisindeki değişimin bir diğer nedeninin de ABD'de yaklaşan borç tavanı sorunu olduğunu belirtti. ABD Hazine Bakanı Jack Lew, ABD'de borç tavanının en geç Ekim ortasına kadar yükseltilmesi gerektiğini, aksi takdirde temerrüt riskiyle karşı karşıya kalınabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)