E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in faiz kararı beklentisi BİST'i yükseltebilir---

Fed'in faiz kararı beklentisi BİST'i yükseltebilir

Fed'in faiz kararı beklentisi BİST'i yükseltebilir
28 Ağustos 2018 - 09:25 borsagundem.com

Fed'in faizi kademeli olarak artıracağını açıklaması dolar tarafında negatif etkiye neden olabilir

BIST 100… Global hisse piyasalarındaki yükselişe eşlik etti… Piyasaların yurtiçinde kapalı olduğu geçen haftada gelişen ülke piyasalarının yaklaşık %3 yükselmesi ve bu haftaya da yükselişle başlamasıyla BIST 100 endeksi de pozitif etkilendi ve günü %1.22 yükselişle gün içerisinde gördüğü en yüksek seviye olan 91.284 seviyesinden tamamladı. Endeksteki söz konusu yükseliş geçen hafta Moody’s ve S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi nedeniyle ve TL’nin haftaya değer kaybıyla başlaması nedeniyle sınırlı kaldı. Bilanço döneminde güçlü karlılıklarıyla öne çıkan DOHOL %7, KOZAA %11 ve EREGL %3 yükselerek dikkat çekti. Endeksin yönü açısından Suriye konusundaki gelişmeler kısa vadede risk faktörü konumunda olmaya devam edecek, buna paralel olarak ABD’de faiz artırımı yapılmasına ilişkin soru işaretlerinin oluşması dolardaki değer kaybını ortaya çıkararak endeksi olumlu etkileyebilir.

Şirket Haberleri… Dün 6 aylık bilançosu açıklanan şirketler arasında IHLAS 7 milyon TL net zarar, TUKAS 6 milyon TL net kar, SNGYO 142 milyon TL net zarar ve YATAS 25 milyon TL net kar açıkladı.

USDTRY… Bayram tatilinin ardından haftanın ilk gününde volatil seyir izledi… Geçtiğimiz hafta bayram tatili nedeniyle Türkiye’nin kredi notunun düşürülmesinin pariteye olan negatif yansıması haftanın ilk gününde gerçekleşti. Bunun yanı sıra yurtiçi piyasalarda risk faktörü konumunda olan Suriye konusunun gündemde olması ve ülkede üretim kapasite kullanım oranında çok az artış görülmesi, paritenin yükseliş yönlü hareketini destekledi. ABD’de FED’in daha önce kesin gözüyle bakılan Eylül ayında faiz artırımı yapılmasına ilişkin belirsizlik oluşması ve global risk iştahındaki pozitif seyir ile birlikte dolardaki genel anlamda değer kaybı nedeniyle, paritenin yatay hareket etmesini beklemekteyiz.

EURTRY… TL’deki değer kaybı ve EURUSD’deki yükseliş eşliğinde yükseldi… Doların global anlamda değer kaybetmesi euroyu güçlendirirken, TL’nin de değer kaybetmesi paritedeki yükselişi destekledi.

EURUSD… Global risk iştahının canlı kalması eşliğinde yükselişine devam edebilir… Piyasalarda 26 Eylül’deki FED faiz toplantısında kadar pozitif risk iştahının devam etmesini beklemekteyiz. Buna paralel olarak dolardaki güvenli liman algısının kırılması ile Euro yükseliş eğilimli seyir izleyebilir.

XAUUSD… Kayıplarını toparlıyor… Geçtiğimiz haftalarda 1160$ seviyelerine kadar gerileyen ons altının, dolardaki düşüş eşliğinde yükselişi devam etmekte. Ons altın ve emtialarda genel anlamda güvenli liman algısının yeniden oluşması nedeniyle yükseliş devam edebilir.

BRENT… Global pozitif risk iştahından olumlu etkileniyor… Ticaret savaşı endişelerinin azalması, dolardaki değer kaybı ve ABD’de ham petrol stoklarının azalmasıyla ile beraber brent petrol fiyatlarındaki yükselişi destekliyor.

S&P 500… Rekor seviyesini gördü… Ticaret savaşı gerginliklerinin azalmasına ilişkin sinyallerle birlikte yatırımcı güveninin alım yönünde güçlenmesi endeksi pozitif etkilemeye devam ediyor.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)