E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed'in faiz indirimi söylentileri altın piyasasını hareketlendirdi---

Fed'in faiz indirimi söylentileri altın piyasasını hareketlendirdi

Fed'in faiz indirimi söylentileri altın piyasasını hareketlendirdi
05 Mart 2024 - 07:30 borsagundem.com

Fed'in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığı yönündeki işaretler altın fiyatlarını da etkiledi. Fed söylentileri sonrası rekor seviyelere ulaşan altın daha sonra yatay olarak seyretti

Altın, faiz indirimi spekülasyonuyla rekora yakın bir seviyeye ulaştıktan sonra yatay seyretti.

Altın, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye yaklaştığı yönündeki işaretlerin etkisiyle önceki seansta rekor seviyelere yakın bir seviyeye yükseldikten sonra Asya'da istikrarını korudu.

Değerli metal Pazartesi günü yüzde 1,5 artışla ons başına 2.115,92 dolarlık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, geçen yıl 4 Aralık'ta belirlenen tüm zamanların zirvesi olan 2.135,39 dolara çok yakın.

Yılın başında oldukça dar bir aralıkta işlem gören külçe, Şubat ortasında yeniden yükselişe geçti. Fed'in ne zaman harekete geçeceğinin zamanlaması hala belirsiz olsa da, yakınlaştığına dair işaretler son haftalarda altını destekledi. Swap piyasaları Haziran ayında faiz indirimi ihtimalinin neredeyse yüzde 60 olduğunu gösteriyor.

ALTIN FİYATLARI JEOPOLİTİK GERİLİMLERDEN NASİBİNİ ALDI

Altın aynı zamanda Orta Doğu'da artan gerilimlerden, Kızıldeniz'de gemi taşımacılığına yönelik saldırılardan, Çin ekonomisindeki sorunlardan ve yıl sonunda yapılacak ABD başkanlık seçimlerinden de bir miktar sığınak desteği alıyor olabilir. ABD Yüksek Mahkemesi, Donald Trump'ın bu yıl başkanlık seçimlerine katılabileceğini söyleyerek onu yasaklama çabalarına son verdi.

Spot altın Singapur saati ile 08:25 itibarıyla ons başına 2.114,52 dolarda sabit kaldı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi de yatay seyretti. Gümüş ve paladyum pek değişmedi, platin ise düşüş kaydetti.​

Altının kilogram fiyatında güncel durum

 

Gram altın haftaya yükselişle başladı

 

Nusret Altınbaş Derlüks hissesi aldı

 

Ons altın 2 ayın zirvesine yakın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)