E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artırımı beklentileri yükseldi---

Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artırımı beklentileri yükseldi

 Fed'den 75 baz puanlık bir faiz artırımı beklentileri yükseldi
09 Ağustos 2022 - 08:39 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Bu hafta odak noktası ABD enflasyonu. Asya piyasaları, finansal piyasaların kalıcı küresel maliyet baskılarından endişe duymasıyla, bu hafta gözlerin ABD enflasyon verilerine çevrilmesiyle ve daha agresif FED faiz artırımlarına yönelik beklentilerle beraber düşüşe geçti.

Cuma günkü beklenmedik şekilde güçlü ABD istihdam verileri, özellikle Fed'in politika görünümü için Çarşamba günü açıklanacak Temmuz ABD tüketici fiyatları raporunun risklerini artırdı. Bir yetkili ‘’Fed'in 21 Eylül'de 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha açıklayabileceğine ilişkin beklentiler, güçlü ABD Temmuz maaş bordrosu raporunun ardından yükseldi’’ dedi. Şimdi Fed'in enflasyon mücadelesinde biraz olsun gevşeyip ekonominin büyümesi için daha iyi bir zemin sağlayıp sağlayamayacağını görmek için Çarşambayı beklemek gerekecek.

Gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %2.7517'ye yükseldi, iki yıllık getiri, %3,2115'e ulaştı. Dolar endeksi 106,37'ye yükseldi. Petrol fiyatları, merkez bankalarının sıkılaştırmaya devam etmesiyle küresel talebin durmasına ilişkin endişeler nedeniyle Nisan ayından bu yana en kötü haftayı yaşadıktan sonra düşüşünü sürdürdü. Diğer taraftan, sıkı bir piyasada ham petrol ihracatını artırmanın yolunu açacak olan 2015 İran nükleer anlaşmasını canlandırmaya yönelik son dakika görüşmelerinde kaydedilen son ilerlemeyle, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Müzakere edilebilecek olan şey müzakere edildi ve şu anda nihai bir metinde. Ancak her teknik konunun ve her paragrafın arkasında başkentlerde alınması gereken siyasi bir karar var" ifadelerini kullanarak, "Bu cevaplar olumluysa, bu anlaşmayı imzalayabiliriz" dedi. Daha önce, Üst düzey bir AB yetkilisi, teklifle ilgili nihai kararın "çok, çok birkaç hafta" içinde beklendiğini söylemişti. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0.3 düşerek varil başına 96.38 dolara, ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri ise, %0.3 düşüşle 90.52 dolara geriledi.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0,2 düştü. Dolardaki yükseliş altın için bir gerileme oldu, ancak Cuma günkü en düşük seviyelerinden sonra ons başına 1788$'dan işlem gördü. Bu gün yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında ise İngiltere ve Almanya tahvil ihaleleri takip edilecek.

Borsada 26 sektör yükseldi, 2 sektör düştü

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (09/08/2022)

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek (09.08.2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)