E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yöneticileri faizde indirim de artış da istemiyor---

Fed yöneticileri faizde indirim de artış da istemiyor

Fed yöneticileri faizde indirim de artış da istemiyor
12 Nisan 2019 - 05:50 borsagundem.com

ABD'de hükümet tarafından faizlerin indirilmesi baskısı yapılırken Fed yöneticileri faizin sabit tutulmasından yana görüş bildiriyor

Amerikan Merkez Bankası Fed, faiz artışına ara verdiği dönemde Trump yönetiminden gelen faiz indirme baskılarına maruz kalıyor. Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida ve Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard yaptıkları açıklamalarla faizlerin artırılmasına da, indirilmesine de karşı olduklarını açıkladı. 

CLARIDA: HER İKİ YÖNDE DE FAİZ ADIMINA İHTİYAÇ YOK"

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, faizler konusunda şunları söyledi: 

"Getiri eğrisinde devam eden ters dönüşe dikkat edilmeli. Fed için enflasyonun yüzde 2'ye dönebileceğini göstermek son derece önemli. Ve Fed için sabırlı yaklaşımı uygun buluyorum. Fed, iyi bir yerde olan ABD ekonomisi için gelecekte bir durgunluk görmüyor. 2019'un sonlarında küresel büyümede iyileşme bekliyorum."

BRAINARD: FAİZLERİN YÜZDE 2 ORANINDA SABİT KALMASINA ODAKLANDIK

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard da, faizlerle ilgili beklentilerini şöyle açıkladı: 

"Enflasyonun yüzde iki oranında sabit kalmasını sağlamaya odaklandık. Sabırlı olacağız. Fed'in sabır mesajı, PCE enflasyonunda yüzde iki hedefine ulaşma taahhüdünü yansıtıyor. Risklere rağmen ekonomik büyüme potansiyelin biraz üzerinde olmaya devam ediyor. Son zamanlarda işgücü piyasası hakkında güvence veren veriler elde ettik. Bunun yanında verimliliğin arttığını görmek istiyoruz. Teknolojinin üretkenliği artırma potansiyeli çok fazla. Gelirin yaygın olarak paylaşıldığını görmek de bizim için çok önemli."

BULLARD: FAİZ İNDİRİMİNE İHTİYAÇ YOK

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faiz indirimini düşünmesi için ABD ekonomisinin beklenden daha fazla yavaşlaması veya enflasyonun aşağı yönlü hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Fed'in Aralık ayında yaptığı faiz artırımına karşı çıkan isimlerden olan Bullard, bununla birlikte Başkan Trump'ın istediği gibi bir faiz indirimine ise şu anda ihtiyaç olmadığını vurguladı.

Bullard, "Bir faiz indiriminin gerekli, haklı görülebilmesi için enflasyonda aşağı yönlü sapmaya veya reel ekonomide beklenenden daha fazla yavaşlamaya ihtiyaç var" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)