E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed ve piyasalar arasındaki uyumsuzluk devam ediyor---

Fed ve piyasalar arasındaki uyumsuzluk devam ediyor

Fed ve piyasalar arasındaki uyumsuzluk devam ediyor
20 Aralık 2023 - 09:05 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Global piyasalarda 2023 yılının son günlerine yaklaşırken işlem hacimlerindeki düşüş ve 2024’te Fed’in 6 defa faiz inidirimine gidebileceği beklentileriyle birlikte piyasalar temkinli yükselişini sürdürüyor. Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri ise devam ediyor. Yetkililer ekonominin gücü ve enflasyonun %2 hedefine inme hızının yavaş olduğu göz önüne alındığında faiz indirimine başlamanın "acil olmadığını" belirtti. Sonuçta piyasalar ile sözlü yönlendirmeler arasındaki ayrışma devam etsede gelen verilerin yön tayin etmede son sözü söyleyeceğini düşünüyoruz.

ABD endeksleri, günü yataya yakın pozitif tarafta tamamladı. ABD vadelileri ise yataya yakın pozitif bir şekilde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, haftanın ikinci işlem gününü yataya yakın pozitif tarafta tamamladı. Gün içerisinde seyahat sektörü %1,7 değer kazanırken, petrol ve doğal gaz şirketlerinin hisseleri dünkü kazanımlarını haftanın ikinci işlem gününde de korumayı sürdürdü. Euro Bölgesi Kasım enflasyonu aylık bazda-%0,5’lik beklentiye karşılık -%0,6 olurken yıllık bazda %2,4 ile çekirdekte %3,6’yla beklentileri karşıladı.

Asya endeksleri, günü Hang Seng endeksi haricinde %1,4’e yakınsayan yükselişle tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise %1,5’a yakınsayan yükselişle işlemlerine devam ediyor. Japonya Merkez Bankası piyasa beklentilerine paralel olarak hem faiz oranlarında hem de getiri eğrisi kontrolünde değişikliğe gitmezken Çin Merkez Bankası’da beklentilere paralel olarak gösterge kredi faiz oranlarını değiştirmedi.

Bist100 endeksi, %0,83 değer kaybıyla 7.725,86 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplam işlem hacmi 81,94 milyar tl oldu. Önceki kapanışa göre mali endeks %1,47, hizmetler endeksi %1,02 değer kaybederken, sanayi endeksi %0,03, teknoloji endeksi %0,55 değer kazandı. Moody's, Türkiye için yayımladığı raporda, Türkiye'de kurumsal kapasitedeki toparlanmanın zaman alacağını ifade etti. Geçtiğimiz Cuma günü, Moody's, Türkiye ile ilgili değerlendirmesinde herhangi bir güncelleme yapmamıştı. Yarınki PPK toplantısında, geçen ayki faiz kararı notuna göre, sıkılaştırma döngüsünün sona erdiği ve bundan sonra atılacak adımların daha ılımlı olacağı belirtilmişti. Bu durum, bu toplantıda faiz artışının 500 baz puanın altında olacağını bize gösterirken bizim beklentimiz ve piyasa beklentisi 250 baz puanlık faiz artışı yönünde.

Bugün, İngiltere tüfe ve ABD tarafından tüketici güveni, mevcut ev satışları ile ham petrol stoklarını takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (20/12/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (20.12.2023)

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 20/12/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)