E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed toplantısı yaklaşıyor: Kış geldi gibi!---

Fed toplantısı yaklaşıyor: Kış geldi gibi!

Fed toplantısı yaklaşıyor: Kış geldi gibi!
27 Ekim 2021 - 08:14 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "Ve ABD "Daha İyi İnşa Et" e geçer" başlığı ile küresel piyasalar inceleniyor.

Küresel barometremize bakarak güne başlayalım. Abd 10 yıllık tahvilleri 1,61- 1,65 üzerinde salınmaya devam ediyor.

Çin'in yavaşlaması endüstriyel metal talebini azaltacağında endüstriyel metallerin tamamında değer kaybı görüyoruz, zaten Çin'in geçen hafta kömür üzerinden piyasaya müdahalesini unutmadık, Altın tarafında gevşeme var 1,800 usd'nin üzerinde kalamadı ve 1,780'lere geri döndü.

ABD hisse senedi endeksleri Dow Industrials ve S&P 500'ün yeni rekorlar kırması olumlu trendi devam ettiriyor. Açıklanan veriler, yüksek enflasyonla ilgili endişelerin işgücü piyasası beklentilerinin iyileşmesiyle dengelenmesiyle birlikte, ABD tüketici güveninin Ekim ayında beklenmedik bir şekilde toparlandığını gösterirken hatırlatmak isterim ki FED zamanı yaklaşıyor. Merkez bankasının bir sonraki politika açıklaması iki günlük bir toplantının ardından 3 Kasım'da. Kış geliyor derler ya işte o kış geldi gibi.

Dün Demokrat senatörler, en karlı ABD şirketlerine %15'lik bir asgari vergi uygulayan yasayı açıkladı ve bu verginin Başkan Joe Biden'ın sosyal politika ve iklim değişikliği planlarını finanse etmeye yardımcı olacağını söylerken Hedeftekiler; Asgari kurumlar vergisi, üç yıllık bir süre içinde yıllık 1 milyar dolardan fazla kâr bildiren kamu ve özel sektöre ait şirketler oldu.

Milletvekilleri , uluslararası vergi sistemini oynayarak çok az vergi ödeyen veya hiç vergi ödemeyen şirketlere yönelik 136 ülke tarafından kabul edilen küresel asgari kurumlar vergisi ile uyumlu olacağını da belirttiler.

Bugünün gündemine baktığımızda; yurtiçinde ; Türkiye İstatistik Kurumundan dış ticaret istatistiklerini ve yurtdışında ise Almanya da tüketici güvenini takip ederken ABD'de ise Mortgage başvuruları, toptan satış verileri ve dayanıklı mal siparişleri verilerini takip edeceğiz.

Endeksteki yükseliş, yerli yatırımcılardan kaynaklı

 

Asya borsaları Çin verilerine rağmen düştü

 

Evergrande hisseleri borç baskılarından dolayı değer kaybediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)