E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndeksteki yükseliş, yerli yatırımcılardan kaynaklı---

Endeksteki yükseliş, yerli yatırımcılardan kaynaklı

Endeksteki yükseliş, yerli yatırımcılardan kaynaklı
27 Ekim 2021 - 08:09 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 29.643 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 215 kişi olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Kovid-19, kronik hastalıklarla bir araya geldiğinde ağır geçirilmesi ihtimali artıyor. Aşı bu ihtimale karşı tabloyu büyük oranda değiştiriyor.

Bir grup ABD Kongre üyesi Joe Biden ve Antony Blinken’a mektup yazarak Türkiye’nin F-16 talebinin reddedilmesi çağrısında bulundu

Irak ve Suriye'ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin "evet" oylarıyla iki yıl daha uzatıldı .

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, basın toplantısında , ABD’nin 18 Ekim tarihli açıklamasından bir geri adım olarak görülüp görülmemesi sorusuna, “Bu şekilde değerlendirilmemeli. Türkiye dahil tüm dünyada gazeteciler ve aktivistlerin gözaltına alınması konusunda konuşmaya devam edeceğiz. Bu konuda olduğu gibi endişe duyduğumuz konuları hem özel olarak hem de kamuoyu önünde gündeme getiriyoruz. Türkiye ortak çıkarları ilgilendiren konularda birlikte çalışmaya devam edeceğimiz bir ülke ve NATO müttefiki” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Biden ve üst düzey Beyaz Saray yetkilileri, Şubat ayında görev süresi sona erecek olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın yerine gelmesi düşünülen adayları gözden geçirmeye başladı.

ABD'de Warren liderliğindeki senatörler, şirketlere %15 minimum kurumlar vergisi uygulanmasına yönelik teklif verdi .

Japonya'da nüfusun %70'inden fazlası Covid-19'a karşı çift doz aşılandı.

ABD Federal İletişim Komisyonu, China Telecom'un ABD'li yan kuruluşunun faaliyet gösterme yetkisini ulusal güvenlik endişelerini öne sürerek iptal etti.

Twitter, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde gelirlerini %37, Microsoft net karını %48 artırdı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Konut Satışları açıklanacak.

Yılın son Enflasyon Raporu Perşembe günü açıklanacak.

OPEC+ Toplantısı 4 Kasım’da gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD piyasalarında beklentinin üstünde gelen bilançolar, küresel piyasalardaki risk iştahı, artırırken, BİST100 endeksi kur baskısına rağmen yükselişini sürdürüyor. Faiz indirimi ardından, Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü’nün, Türkiye'yi 'kara para aklama' ve 'terörizmin finansmanı' ile mücadele konusunda 'yeterince çaba göstermeyen' ülkelerin bulunduğu 'gri liste'ye aldıklarını duyurması ve 10 büyükelçinin Türkiye’ye karşı ortak bildiri yayımlaması ile Dolar / TL 9,85 seviyesine kadar yükseldi.

Ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet edeceğini duyurması Kanada ve Hollanda cephesinden benzer açıklamalar gelerek b üyükelçi gerginliğinde tansiyonu düşüren açıklamalarla Dolar / TL 9,41’e kadar geri çekildi. Yüksek kura rağmen BİST100 endeksinin yukarı yönlü seyrinin devamının sebebinin ise uluslararası yatırımcılarının birçoğunun Türk Lirası pozisyonlarını kapatıp, yerli yatırımcıların endeksteki ağırlığının artmasından kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Dolar / TL’deki hızlı geri çekilme ile BİST100 endeksi Mart ayında 1.511 seviyesinde oluşan gap’ini kapattı. Endeks geçtiğimiz günü de pozitif tamamladı.

Ons altın ise geçtiğimiz gün doların küresel piyasalarda değer kaybetmesi ile tekrar 1.800 seviyesinin üstüne çıktı. ABD dolar endeksinin yatay seyredip, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de %1,62’li seviyelere inmesi ons altının yönünü yukarı çevirmişti. Ons güne 1.790 seviyesinden başlıyor.

Petrol fiyatları haftalık kazanç serisini artırıyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 85 doların üstünde işlem görüyor. Artan doğalgaz ve kömür fiyatlarının elektrik üretiminde petrol kullanımını artırabileceği ve küresel petrol tedarik kapasitesindeki endişeler petrol fiyatlarının yukarı yönlü seyrine neden oluyor. ABD'de yüksek seyreden talebin yanı sıra yaklaşan kış mevsiminin küresel petrol talebini daha da artıracağı algısı ile bulan Brent petrol, 85 doların üzerinde tutunmaya devam ediyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Salı günü 1.612 - 1.627 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.624 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 137.628 azalarak 157.067 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.588 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.642’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.660 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.612 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.633 ve 1,642 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.612 ve 1.604 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)