E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları FED toplantısı öncesinde veri akışı sakin---

FED toplantısı öncesinde veri akışı sakin

 FED toplantısı öncesinde veri akışı sakin
28 Temmuz 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlaması bekleniyor

Güne alımlarla, boşluk bırakarak başlayan BIST-100 endeksi gün içinde 1.203 direncini test etti ancak günü kar satışlarıyla 1.195 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 18.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 54 hisse değer kazandı, 44 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL gece saatlerinde 6.96 seviyesine kadar yükselse de sabah saatlerinde 6.88 etrafında dalgalanıyor. Yurtdışı piyasalarda ise dünkü pozitif kapanışın ardından yatay seyir izleniyor.

Geçen hafta kar satışlarıyla dalgalanan ABD endeksleri bu haftaya iyi başladı. Özellikle Perşembe günü bilançosunu açıklayacak olan Amazon, Apple, Google gibi şirketler yükselişte başı çekti. ABD'de
Cumhuriyetçi senatörler, 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi teklifini Senato'ya sundu, teklifin Temmuz ayıyla beraber sona erecek olan istihdam paketi açısından önemli olduğunu belirtelim, bu nedenle
Senato görüşmeleri yakından izlenmeli. Öte yandan ekonomik ajandada öne çıkan ABD Haziran ayı dayanıklı mal siparişleri de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti, sektörel olarak otomotiv ve beyaz eşya satışlarındaki artışı yansıttı. Piyasalarda yakından takip edilen aşı çalışmaları konusunda da önemli gelişmeler yaşanıyor. Zira, Moderna adlı şirket son aşamaya geçerek ABD'de 30 bin kişi üzerinde test yapmaya başlayacağını açıkladı. Tüm bu gelişmelerle beraber ABD Dolarının zayıflamasına bağlı olarak Euro/Dolar, Altın ve Gümüş fiyatlarında ciddi yükselişler izleniyor.

Sabah saatlerinde dünkü sert yükselişlerin ardından kar satışı görülse de Dolar Endeksi'nde (DXY)
93 seviyesini yakından takip etmek gerekir, bu seviyenin altında tüm varlıklarda sert hareketler görülebilir. Yarınki FED toplantısı öncesinde veri akışı sakin. ABD'de Pfizer, McDonald's, Visa, Starbucks gibi şirketlerin bilançoları beklenirken, içeride de Akbank, Ford Otosan ve Tofaş Oto finansallarını takip edeceğiz. BIST-100 endeksinin güne pozitif başlamasını bekliyoruz. 1.190-1.183-1.170 destek seviyeleri iken 1.200-1.205 ve 1.240 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. 1.170 kısa vadeli zarar-kes seviyesi olarak korunuyor, bu seviye üzerinde kaldıkça hisse bazında fırsatlar değerlendirilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)