E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed toplantısı öncesi piyasalarda temkinli bekleyiş hakim---

Fed toplantısı öncesi piyasalarda temkinli bekleyiş hakim

Fed toplantısı öncesi piyasalarda temkinli bekleyiş hakim
20 Eylül 2022 - 09:00 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne zayıf bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel piyasalarda, merkez bankalarının faiz kararları gündemde bulunuyor. Bu sabahta, Çin Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda gösterge kredi faiz oranını değiştirmediğini duyurdu. Gözler, yarınki Fed toplantısında olduğu için piyasalarda temkinli bir bekleyiş hakim. Fed toplantısı, bugün başlayacak ve yarın sonuçlanacak. Dolayısıyla bugün açıklanacak ABD verilerinin etkisi sınırlı kalabilir. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'ın konuşması da bugün için takip edilebilir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler
• 15:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Orta
• 20:00 Euro B. – ECB Lagarde'ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Haftanın ilk işlem günü Fed’in bu hafta gerçekleşecek toplantısına ilişkin agresif sıkılaşma beklentilerinin güçlenmesi ile birlikte risk iştahında zayıf seyir devam etti. BIST 100 endeksinde günlük düşüşün %5'e ulaşmasıyla devre kesici uygulandı. Son günlerde sert fiyatlamaların yaşandığı BIST-100 Endeksi dün günü %5,26 oranında kayıpla 3.199,54 puandan tamamladı. ABD vadelilerinde bu sabah yatay pozitif seyir yaşanırken, Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,27 – 18,29 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 18,29’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçtiğimiz hafta volatilitenin ve kayıpların arttığı endekste dün de satışlar etkiliydi. Günün ilk yarısında tutunmaya çalışan sözleşmede öğleden sonra kayıplar hız kazandı. Endekste kısa vadeli teknik seviyelerin öneminin azaldığını düşünüyoruz. Buna karşın 3.197 altında olacak hareketlerin gün içinde teknik baskının şiddetlenmesine neden olabileceğini düşünüyoruz. Yukarıda 3.277geçilemediği sürece yükselişler tepki mahiyetinde izlenebilir. 3.197 altında 3.037 – 3.000 aralığı ilk önemli destek olacaktır. 3.277 geçilebilirse ana direnç olarak 3.395 izlenebilir. Belirsizliğin yüksek olduğu dönemlerde önceliğin portföyün korunmasına verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle risk alımının sınırlandırılması faydalı olacaktır.

Petrol fiyatları Fed öncesi temkinli

 

Altında 1800 dolar beklentisi

 

Metal fiyatlarında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)