E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Fed sonrası risk iştahı negatif seyrediyor---

Fed sonrası risk iştahı negatif seyrediyor

 Fed sonrası risk iştahı negatif seyrediyor
23 Eylül 2022 - 09:05 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda Fed sonrasında risk iştahının negatif seyretmeye devam ediyor. Risk iştahının kesilmesinde artan enflasyonla beraber merkez bankalarında görülen agresif faiz artışları ve bunun paralelinde gelen resesyon korkuları yer alıyor. Bu konjonktürde global tahvil getirilerinde de yükselişleri takip ediyoruz.

ABD endeksleri teknoloji hisseleri önderliğinde %1,5’e yakınsayan düşüşler görüldü. An itibariyle ABD vadelileri de satıcılı fiyatlanıyor. Fedex’in satış gelirlerinde iyileşme gerçekleşmesi Dow Jones endeksindeki satıcılı seyri hafiflettiğini notlarımıza eklememizde fayda var.

Avrupa endekslerinde %2’ye varan sert düşüşler gözlemledik. Hatırlanacağı üzere Fed’in faiz kararını bölge piyasaları fiyatlamamıştı. Öte yandan İngiltere’de faiz kararı açıklandı. BOE, politika faizini 50 baz puan faiz artışına giderek %2,25 seviyesine yükseltti ve yılın son çeyreğinde varlık satışı planladıklarını bildirdi.

Asya endeksleri dün de olduğu gibi satıcılı seyrini korumaya devam ediyor. Bugün Japonya Nikkei endeksi resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Öte yandan Güney Kore’de Üretici enflasyonu aylık bazda %0,3’ten -%0,3’e ve yıllık bazda %9,2’den %8,4’e geriledi. Bölgedeki bir diğer gelişme ise Japonya Merkez Bankası’nın kura müdahale etmesi oldu. En son 1998 yılında gerçekleşen müdahale için miktar açıklanması yapılmadı.

BİST100 endeksinde %1,53 değer kazanımıyla günü 3.295,27 puanla tamamladı. Yükselişte Tüpraş ve Ereğli Demir Çelik hisselerindeki olumlu katkı etkili oldu. Dolar bazlı grafiklerde ise 179$ seviyesinde fiyatlanıyoruz. Bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde 181$ seviyesi test edilebilir. Yükselişlerde kalıcılık sağlanması açısından 181$ seviyesinin korunması gerektiği görüşündeyiz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 175$ seviyesi önemli olacak.

Günün veri akışında gloabal PMI verilerini takip edeceğiz. Ayrıca içeride Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi odaklı üst düzey bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda, Rusya ile olan anlaşmalar, Borsadaki dalgalanmalar, Mir kullanımı ve genel ekonomi üzerinde konuşulması bekleniyor.
BİST100 endeksinde sınırlı da olsa satıcılı bir başlangıç öngörüyoruz.

İlk beş hissenin hacimdeki gücü ".17

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Hisse senetlerinin günlük fiyat-kazanç performansları (22.09.2022)

 

Günün önemli şirket haberleri 23/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)