E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed sonrası risk iştahı açıldı---

Fed sonrası risk iştahı açıldı

Fed sonrası risk iştahı açıldı
16 Haziran 2022 - 09:18 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda Fed takip edildi. Fed, 75 baz puan politika faizii yükselterek 1994’ten bu yana en sert faiz artışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda Fed projeksiyonlarında enflasyon beklentileri yükseltilirken büyüme beklentileri de düşürüldü. Bu durum resesyon beklentilerini de beraberinde getirdi.

ABD endeksleri dün %2,5 seviyesine varan yükseliş görüldü. Böylelikle ABD endeksleri 4 günün ardından yükseliş kaydetti. Öte yandan Fed sonrası durgunluk beklentileri de tahvil faizlerinde de geri çekilme görüldü.

Avrupa endekslerinde ise %3’e yakınsayan yükselişleri takip ettik. Yükselişlerde İtalya endeksi ön plana çıktı. Kazanımlarda Fed’in yanı sıra AMB’nin gün içerisinde olağanüstü toplantı yapması ve yeni ürün çalışmalarını duyurması da etkili oldu.

Dünü karışık seyirle tamamlayan Asya endeksleri Fed sonrası güne pozitif başlangıç yaptı. An itibariyle de alım ağırlıklı işlem görüyor.

BİST100 endeksi dünü %0,88 yükselişle tamamladı. Yükselişlerde havacılık ve otomotiv hisseleri ön plana çıkarken Ereğli Demir Çelik ve Tüpraş’ın risk iştahını biraz kestiklerini gözlemledik. Taknik bazda 2500 seviyesi üzerinde kalıcılığı olumlu buluyoruz. Yükselişlerde 2550 ve 2600 direnç seviyeleri ön plana çıkıyor. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2450 ve 2400 destekleri yer alıyor.
Günün veri akışında içeride konut fiyat endeksiyle birlikte menkul kıymetler istatistikleri yer alıyor. Dışarıda ABD’den konut başlangıçları ve işsizlik maaşı başvurularını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Dövizde kimlik şartı sınırı 5 bin dolara yükseltildi

 

Piyasalarda Fed etkisi

 

Faiz baskısı bitti, borsa ve Bitcoin yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)