E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed sonrası küresel risk iştahı baskı altında ---

Fed sonrası küresel risk iştahı baskı altında

Fed sonrası küresel risk iştahı baskı altında
27 Ocak 2022 - 09:00 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed dünkü toplantısında beklentilere paralel olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gitmezken, karar metninde faiz artışlarının yakında başlamasının uygun olacağı ifade edildi. Fed Başkanı Powell, mart
ayında faiz artışı için koşulların uygun olduğunu söyledi. Powell’ın toplantı sonrasındaki açıklamaları beklenenden daha şahin tonda gerçekleşirken, Fed sonrası risk iştahının baskı altında kaldığı
görülüyor. Bugün yurt içinde Enflasyon Raporu toplantısı önemli olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:30 TCMB Enflasyon Raporu Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – GSYH 2021/4Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Hafta başında yaşanan sert satışların ardından küresel hisse piyasalarında bir miktar toparlanma çabası etkili olurken, bu sabah Fed toplantısı sonrasında özellikle Powell’ın konuşmasının beklenenden daha şahin olmasının etkisiyle hisse piyasalarında satışların hız kazandığı görülüyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,31 oranında yükselişle 1.951,17 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah %1’lerin üzerinde satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında sert satışlar hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,59 – 13,60 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle13,61’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün günün ilk bölümünde alımların etkili olduğu endekste, öğleden sonra satış tarafı ağır bastı. Böylece gün içindeki kazançlarını büyük bölümünü geri verildi. Akşam saatlerinde Fed’den gelen açıklamalar küresel ölçüde hisse senetlerinde satışlara neden olurken bugün de küresel ölçüde hisse senedi piyasalarında satışlar hakim. Endekste de 1.910 ilk destek konumunda iken satışların sertleşmesi durumunda haftanın dip seviyesi olan 1.880 ile düzeltmede %61,8 seviyesi 1.870 aralığı en önemli destek konumunda olacaktır. Önümüzdeki günlerde herhangi bir nedenle bu seviyelerin de altına sarkılacak olur ise aralık ayında görülen dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir. Yukarıda ise izleyeceğimiz kritik nokta 1960 olacak. Burası aşılacak olur ise yukarı yönlü hareketler yeniden ivme kazanabilir.

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2022

 

Asya borsalarında 'Fed' düşüşü

 

Petrol fiyatları kar realizasyonları ile geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)