E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed piyasalarda volatilitenin yükselmesine neden olabilir---

Fed piyasalarda volatilitenin yükselmesine neden olabilir

Fed  piyasalarda volatilitenin yükselmesine neden olabilir
15 Aralık 2021 - 09:33 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Omikron varyantının hızlı bir şekilde yayılmaya devam etmesi ve birçok ülkede tespit edilmesi risk iştahı üzerinde baskı oluştururken, piyasaların gözü bugün sona erecek Fed toplantısında olacak. Daha şahin bir tutum ortaya koyması beklenen Fed’in varlık azaltım hızı konusundaki kararı ve toplantı sonrasında verilecek mesajlar oldukça önemli olacaktır. Aynı zamanda yayınlanacak ekonomik projeksiyon da piyasaların yakın takibinde yer alacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta
• 22:00 ABD - Fed Toplantısı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Varyantın hızlı bir yayılım gösteriyor olması salgın kaynaklı endişeleri yeniden ön plana çıkarırken, Fed toplantısı öncesinde bu hafta hisse piyasalarında satışların yaşandığı görülüyor. Risk iştahı ve hisse piyasalarında zayıflayan görünüme karşın BIST-100 Endeksi pozitif seyrini sürdürüyor. BIST-100 Endeksi dün günü %2,68’lik yükselişle 2.157,74 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yataya yakın karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,39 – 14,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 14,48’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki negatif görünüme karşın yurtiçinde hisse senetleri güçlü kalmaya devam ediyor. Endekste yakalanan momemtum nedeniyle önemli bir destek ya da trend kırılımı gerçekleşmediği sürece aşağı yönlü pozisyonların riski yüksek seyretmeye devam edecektir. Bu süreçte yukarıda gün içi verilen hedefler önemini yitirmektedir. Bununla birlikte bugün akşam sonlanacak Fed toplantısı ve yarın içeride TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı hisse senetleri piyasalarında volatilitenin yükselmesine neden olabilir. Endekste günlük periyotta oluşan en kısa vadedeki yükselen trend bugün itibariyle 2.075 civarında bulunuyor. Haftanın geri kalanında bu trend altına sarkılmadığı sürece yukarı yönlü hareket potansiyeli korunmaya devam edilecektir.

Piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 15/12/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)