E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED kontrolü kaybediyor: Faizler yine şaştı---

FED kontrolü kaybediyor: Faizler yine şaştı

FED kontrolü kaybediyor: Faizler yine şaştı
13 Kasım 2019 - 16:45 borsagundem.com

Fed'in fonlama faizi yüzde 1.50 – 1.75 hedef aralığın alt bandına yaklaştı. Eylül ayında yaşanan benzer durum bankanın yüzlerce milyar dolarlık müdahalesine neden olmuştu

Fed'in para piyasalarını geçtiğimiz iki ayda rahatlatmasına karşın bu başarının olumsuz bir yönü oldu. Yetkililerin yön vermeye çalıştığı ana faiz oranı hedefledikleri aralığın sınırına yaklaştı.

Fed'in yakın zamandaki repo piyasasına likidite enjeksiyonları ve Hazine tahvili alımları efektif Fed fonlama faizini yüzde 1.55'e indirdi. Bu, hala merkez bankacılarının istediği yüzde 1.50 – 1.75 bandında olsa da alt banda alışılmadık ölçüde yakın. Bazılarının endişesi alt bandın da altına düşebileceği yönünde.

Bu faiz başıboş şekilde sapmaya başladığı zaman genellikle Fed'in para politikasını uygulamak için kullandığı ana aracı üzerindeki kontrolünün güçlü olmadığı sinyalini veriyor. Merkez bankacıları için endişe verici bu durum, Eylül ayında da yaşandı. Fed fonlama faizi üst bandın 5 baz puan üzerine çıkarak tekrar kontrol altına alınması için bankanın yüzlerce milyar dolarlık müdahalesini tetiklemişti.

BMO Capital Markets stratejisti Jon Hill, Bu tamamen Fed'in kredibilitesi ve Fed fonları üzerindeki kontrolü ile ilgili. Bu kesin.” dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell Çarşamba günü Kongre'de konuşacak. Bu konu önemli olmakla birlikte olağan dışı olması nedeniyle Powell'ın gündeminde yer almayabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)